Laboratoarele Favisan la 30 de ani de existenţă. O nouă filosofie de viaţă şi „Femeia anului 2000”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Remus V. GIORGIONI 

Una din cărţile (cele şapte) semnate de dna doctor Virginia Faur se intitulează O nouă filosofie de viaţă. Dar noi am ales titlul de mai sus spre a nu da cuiva prilejul să înţeleagă că această nouă concepţie asupra vieţii şi sănătăţii ar fi ceva teoretic, ci dimpotrivă: e un concept care modifică întregul nostru Wetanschauung (mod de înţelegere a lumii).

Începută în 1991, activitatea Laboratoarelor Favisan a pornit-o uşor, de jos, avându-şi debutul, la fel ca faimoasa firmă Bayer, într-o… bucătărie. Cele 500 de preparate din plante: ceaiuri, siropuri, tincturi, pulberi de plante încapsulate şi produse cosmeti-ce naturiste) pot fi – ca o cifră rotundă – comparate cu cele 500 de magazine naturiste din ţară, cu care firma, neavând filiale proprii, colaborează încă de la începuturi. Dintre programele de sănătate, menţionăm: slăbit, acnee, paradontoză, varice, hemoro-izi, cataractă, ciroză, diabet, litiaze de tot felul, leucemie, cancer!

Dar la sediul firmei se prezintă de multe ori cei abandonaţi de medici/medicina clasică; toţi aceia care au încercat totul în viaţă (ce nu face omul ca să-şi recâştige sănătatea: îşi dă toată averea, îşi vinde şi casa! Iar comparaţia cu convertirea unui om bolnav vine de la sine. Numai atunci când îl doar ceva – de zice au, Doamne! – omul nepăsător de trupul-şi-sufletul lui strigă, disperat de cauză, spre Dumnezeu.)

Doctor Firginia Faur, cercetător ştiinţific, inventator de medicamente

Având experienţa participării, încă din comunism, la saloanele judeţene de invenţii şi inovaţii (materializată cu numeroase brevete de medicamente), dna dr. Virginia  Faur îşi valorifică această experienţă şi în continuare, după Revoluţie. Lucrând în cercetare la cunoscuta ITL, realizează numeroşi coloranţi din plante pentru industria textilă; iar de aici a mai fost un pas până la producerea de medicamente. Adăugând la toate acestea şi o mare pasiune pentru nou – plus grija pentru starea de sănătate a aproapelui – aşa s-a născut ideea concretizată în Laboratoarele Favisan, ajungând mai apoi membră a FIF – Federaţia Internaţională a Farmaciştilor.

Lugojeancă sadea, doamna dr. Faur este licenţiată în Inginerie Chimică la Timişoara. Dar preocuparea dumisale de-o viaţă este medicina naturistă: lucrând 37 de ani în cercetare, a obţinut zeci de brevete de inventator, cele mai multe în domeniul medicamentului. A participat la numeroase congrese internaţionale în domeniu (Germania şi SUA), fiind distinsă cu trei titluri de doctor: în medicină naturală, fitoterapie şi holistică. Din anul 1996 este doctor fitoterapie şi fitoprotecţie la USAMV Timişoara.

De-a lungul timpului, prin muncă asiduă şi pasionată, a omologat cele peste 500 de preparate din plante şi peste 100 de programe de sănătate, deja menţionate. În anul 1997 obţine Premiul special „Femeia care a contribuit la dezvoltarea propriei naţiuni (la un concurs organizat în Italia), iar în 1998 a fost cotată a treia femeie inventator din lume, precedată fiind de două japoneze.

Întrebată de noi, pe ce fel de  plante se bazează produsele Favisan, dna doctor   ne-a răspuns ferm că în exclusivitate pe plante autohtone şi medicină tradiţională românească.

„Nu este de ajuns?…, a venit repli-ca. Flora spontană din România, ţară frumoasă şi bogată, include peste 3.000 de specii!… Şi cu toate astea, bunăstarea unei naţiuni nu depinde în primul rând de resurse, ci de spiritul acelui popor, care presupune creativitate, capacitatea de a inova, a te înnoi mereu. Aceasta ţine de patrimoniul şi de geniul unui popor. Mai multe invenţii şi inovaţii înseamnă cultură şi civilizaţie, într-un cuvânt, bunăstare; chiar dacă munca de cercetare este una de rutină, care presupune şi multe riscuri, eventuale eşecuri parţiale care conduc însă spre rezultatul final.”

Aurul verde. Credinţa, componentă esenţială a tratamentului naturist

Ortodoxă practicantă, dna doctor Faur este pe deplin convinsă că, la calităţile şi proprietăţile cu care Dumnezeu a dotat natura – plantele ca zestre naturală a unui popor („aurul verde”), trebuie în mod necesar adăugată credinţa. De altfel, zicătoarea populară care spune că numai ce crezi, aia ţi se întâmplă („de ce te temi nu scapi!”) a fost confirmată ştiinţific de medicina alternativă.  Dna doctor este şi autoare: de-a lungul vremii a venit în sprjinul pacienţilor – pe care i-a transformat astfel în cititori: cititul ca terapie a minţii! – cu mai multe titluri de carte. Alături de cea menţionată deja şi care ne-a sugerat nouă titlul articolului, celelalte sunt: Leacuri de casă, Adevărul despre alimentaţie, Un brevet de viaţă lungă, Dezintoxicarea, magia vindecării, Cât de puţin se cunoaşte omul pe sine, Reţete pentru trup şi suflet… Este suficientă menţionarea titlurilor spre a-ţi face o idee despre preocupările brandului Favisan şi ale fondatoarei, preocupări care au condus la performanţele obţi-nute în cei 30 de ani.

În plus, puţine personalităţi mondiale se pot lăuda că au apărut în faimoasa revistă americană „Who’s Who of Professional and Business Women”. În anul 2000, Institutul Biografic American îi acordă lugojencei noastre „Diploma de Onoare pentru Merite Excepţionale în Profesie”, dublată de Femeia Anului 2000. Iar dacă ne uităm în urmă, gândindu-ne cât de rotundă – şi semnificativă – a fost cifra 2.000 (pentru mulţi pământeni legată de schimbări majore şi de venirea Apocalipsei), acest premiu este cu atât mai important. Pentru persoana care l-a obţinut, pentru municipiul nostru – pentru ţară. Dar – cum sună zisa Mântuitorului, cu prilejul vizitei în cetatea Sa, Nazaret: Nici un prooroc nu este (suficient de) bine primit în patria lui…

Iar „patria” – în mic – poate fi consi-derată oraşul Lugoj! În orice caz, noi ne alăturăm tuturor pacienţilor fideli şi urăm firmei Favisan viaţă lungă – ceva de genul: între 30, 130 şi 300 de ani  – lucru perfect posibil în perspectiva celei de-a Doua Veniri şi a instaurării domniei lui Hristos de o mie de ani pe pământ. Profităm de acest prilej aniversar să adresăm felicitări, urări de bine şi sănătate întregii firme, cu toţi colaboratorii, şi dnei doctor personal. Pentru că şi medicii au nevoie de sănătate, cea „mai dulce decât toate”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.