Mica Unire sărbătorită la şcoala Gimnazială Balinţ

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În data de 23 ianuarie 2018, la Şcoala Gimnazială Balinț s-a celebrat împlinirea celor 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. S-a cântat și dansat „Hora Unirii”, s-au prezentat proiecte, eseuri despre cum s-a înfăptuit ”Mica Unire”, s-au realizat desene și s-au confecționat dansatori din linguri de lemn.

Domnul profesor de istorie, Pleș Bogdan, le-a prezentat elevilor de gimnaziu informații despre Alexandru Ioan Cuza, Adunările ad-hoc, dar şi principalele evenimente care au dus la realizarea Unirii. „Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Al. Ioan Cuza ca domn al Moldovei şi Ţării Româneşti”, acest mesaj apare pe unul dintre posterele făcute de elevi. Sub coordonarea profesorilor de la clasele primare, elevii au realizat desene specifice evenimentului, au confecționat stegulețe și au cântat specificele melodii ale acestei date.

La final s-au prins toți împreună într-o horă. După 159 de ani de când s-a înfăptuit Unirea, ziua de 24 ianuarie ne va face din nou să retrăim, cel puțin la nivel de poveste, acești câțiva pași făcuți de strămoșii noștri pentru tot ce înseamnă astăzi România. A fost o activitate reușită din care elevii au avut de învățat lucruri interesante într-un mod plăcut și atractiv.

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.