Metoda „Accidentul” revine la Lugoj. O bătrână, aflată la un pas de a fi înșelată cu o sumă mare de bani, a fost salvată în ultimul moment

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O bătrână, din Lugoj a fost la un pas să fie înșelată prin metoda „Accidentul”, informează Lugojeanul.ro. Femeia a primit un telefon de la o tânără care plângea, i-a spus că este nepoata ei, care e la facultate la Cluj, și că a avut un accident grav și este la spital.

„Am tras o sperietură! Eu m-am mai liniștit, dar soacra mea, care are probleme cu inima, nu și-a revenit nici acum. Era la un pas să dea banii, dacă nu ar fi văzut-o cumnatul meu. A văzut-o că era agitată și s-a dus la ea și când a luat telefonul și-a dat seama că nu e vocea fiicei mele și atunci a întrebat-o, pe cea de la telefon, cum o cheamă pe bunica. Dar i-au închis telefonul! Pur și simplu au sunat-o și, cu o voce prefăcută, plângând, au indus-o în eroare pe soacra mea, care a crezut că e chiar nepoata ei. I-a spus că a fost lovită de mașină și e foarte grav, nu poate merge. I-a spus că trebuie să facă o operație urgentă, care nu se poate face la Cluj și că are nevoie de o sumă mare de bani. Soacra mea a întrebat-o de ce nu a vorbit cu mine. I-a spus că a vorbit, dar nu se pot face tranzacții acum. După care i-a dat telefonul unui presupus doctor, un bărbat care a început să spună că are nevoie de bani, să o trimită la București și o declarație în care să scrie ce îi spune el”,

a declarat, pentru Lugojeanul.ro, nora bătrânei pe care au sunat-o infractorii, care este de fapt mama fetei care ar fi fost accidentată.

Bătrâna a adunat toți banii pe care îi avea în casă și a început să scrie declarația, așa cum i-a spus presupusul medic. Dar i-a sunat din nou telefonul și același personaj i-a pus să lase declarația, că se grăbește, și să iasă în stradă, că va veni cineva de la DSP să ia banii.

Salvată în ultimul moment

„I-a spus să nu mai scrie nicio declarație, că oricum trebuie făcută la computer.  Să iasă cu banii, că o să vină cineva, Vieru, de la DSP Lugoj, care va lua banii și îi va trimite la spital. Și soacra mea s-a dus jos, cu banii. A pregătit 1.000 de euro, 80 de milioane de lei, tot ce a avut în casă! Și-a strâns bani pentru o proteză auditivă. A coborât în stradă, dar chiar atunci a văzut-o cumnatul meu și a intervenit, altfel ar fi dat banii”, spune femeia.

Poliția nu poate face nimic

Aceasta mai susține că a fost la Poliția Municipiului Lugoj, însă polițiștii i-au spus că nu au ce să facă.

„Am fost la Poliție, am vrut totuși să informez, că nu e de glumă. Nu mi-au zis să fac plângere, nimic. M-au întrebat dacă am văzut mașină, ceva, le-am spus că nu. Eu de aia m-am dus, că am crezut că trebuie să fac o declarație, nu am știut, că nu am mai pățit așa ceva. Nu mi-au spus să fac nimic. Doar că nu au ce să facă”, spune femeia.

Familia bătrânei nu își explică cum de au știut infractorii, atât de exact, toate detaliile, de la număr de telefon, adresă, până la faptul că nepoata victimei se află la școală, la Cluj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.