Meditațiile cu profesorii de la clasă vor fi interzise. Sancțiuni prin lege pentru cadrele didactice

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat marți că profesorilor le va fi interzis prin lege să mai facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Regula ar putea fi aplicată din anul școlar 2022-2023. Vor exista sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o respectă.

Este stabilită deja o astfel de interdicție pentru profesorii din învăţământul preuniversitar, prin Codul de etică adoptat în octombrie 2018 prin ordinul ministrului Educației, dar nu este respectată.

„Meditațiile se practică în orice stat european și nu i se poate interzice unui părinte să își dea copilul la pregătire suplimentară. Însă, o condiție de bun simț este ca profesorii să nu facă meditații cu elevii de la clasă.

Vrem să avem relevanța notelor și respectarea conditiilor de etică, iar relevanța notelor are de suferit când un elev face meditații cu elevii de la clasă”,

a declarat Sorin Cîmpeanu.

Noua interdicție va fi impusă printr-o lege care va face parte din pachetul legislativ ce va fi adoptat prin Programul „România Educată”. Ministrul este convins că va putea intra în vigoare chiar din anul școlar 2022-2023.

Potrivit lui Cîmpeanu, în actul normativ va fi prevăzută înființarea unei comisii naționale pentru inspecție școlară, care va avea ca datorie verificarea normelor de etică și deontologie profesională de către cadrele didactice. Din comisie vor face parte cadre didactice cu experiență de cel puțin 10 ani în inspecție școlară, care „au probat aspecte ce țin de probitatea morală și profesională” și care vor verifica dacă această interdicție se respectă.

Sorin Cîmpeanu a mai adăugat că în lege vor fi prevăzute și sancțiuni clare pentru profesorii care vor încălca această interdicție. El nu a putut preciza despre ce sancțiuni va fi vorba, pentru că acestea trebuie corelate cu legislația deja existentă.

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.