„Mâna dreaptă” a lui El Chapo, căutat în 200 de țări și prins în Columbia, a oferit un sfert de milion de dolari polițiștilor, ca să îl lase să scape

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Brian Donaciano Olguin Berdugo, 39 de ani, a fost arestat într-un complex de apartamente din orașul Cali, din departamentul columbian Valle del Cauca, la sud-vest de Bogota. Mai cunoscut sub numele de „Pitt”, mexicanul era căutat în 200 de țări, cu mandat de arestare, scrie Daily Mail.

Un lord notoriu al drogurilor, considerat mâna dreaptă al lui El Chapo Guzman, căutat în aproape 200 de țări a fost arestat, după ce a venit incognito în Columbia ca să se vadă cu un model columbian care a postat pe Facebook fotografia când se săruta cu el. Autoritățile americane ofereau 5 milioane de dolari recompensă pentru prinderea lui.

Brian Donaciano Olguin Berdugo a fost arestat într-un complex de apartamente din orașul Cali, după ce a sosit în ţară în februarie, pentru a negocia tranzacţii cu cocaină cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia-Armata Poporului, în numele puternicului cartel de la Sinaloa.

Dar, după ce și-a încheiat afacerile, a călătorit la Cali și s-a întâlnit frecvent cu un model, al cărui nume nu a fost dezvăluit. Cei doi au petrecut câteva nopți împreună într-un apartament de lux.

Presa locală a spus că traficantul îndrăgostit a renunțat la toate protocoalele de securitate în timp ce era cu modelul. Ea l-a convins chiar să viziteze aglomeratul punct turistic Cerro de los Cristales, unde a fost fotografiat în compania ei.

Fotografia care l-a trădat pe Pitt. Foto: Poliția Națională Columbia

Soarta lui a fost pecetluită când modelul a încărcat o fotografie pe contul ei de Facebook, iar agenții Administrației americane de control al drogurilor au informat Poliția Anti-Narcotice din Columbia despre locația suspectului.

În plus, camerele de securitate de pe Aeroportul Internațional Jose Maria Cordova l-au surprins alături de o altă femeie atrăgătoare, potrivit rapoartelor.

Ofițerii de informații columbieni au început apoi să-l urmărească pe Berdugo și, după aproape două săptămâni de supraveghere, l-au arestat.

Cartelul de la Sinaloa (Cartel de Sinaloa – CDS) este cunoscut și sub numele de Alianța Sângelui și funcționează ca un imens organism internațional de trafic de droguri, spălare de bani și crimă organizată, care operează în principal în statele mexicane Sinaloa, Baja California, Durango, Sonora și Chihuahua.

De asemenea, are prezență în Columbia și în orașe din SUA. Este considerată cea mai puternică organizație de trafic de droguri din emisfera vestică, de către Comunitatea de Informații a Statelor Unite.

Lordul mexican al drogurilor reținut acum este ținut în arest, cu un ordin de extrădare în SUA. Avocații lucrează pentru a preveni extrădarea lui, în timp ce poliția a susținut că s-au oferit 265.000 de dolari drept mită pentru eliberarea lui.

Purtătorul de cuvânt al poliției, generalul Jorge Vargas Valencia, a declarat: „Considerăm că acest rezultat a fost cel mai important în ceea ce privește capturarea delegaților cartelurilor mexicane care vin să comită crime de trafic de droguri cu FARC, în Cauca.”

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.