Debut cu două podiumuri al fraților Iovița

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Campionatul național de motocros debutează în acest an 2022, pe circuitul de la Prundu, județul Giurgiu. Frații Iovița, Dean și Mark, de la clubul VN Motorsport Timișoara, au avut parte de două zile de concurs pline, participând la clase diferite, în zile diferite.

Dean a rulat în prima zi de concurs, dovedind încă o dată că este cel mai bun Junior Mare de la clasa 50cc. Dean s-a impus în ambele manșe, cu un start care îl reprezintă și care i-a asigurat locul 1 pe podium și un punctaj maxim în clasament.

A doua zi de concurs, a venit cu condiții extreme, ploaia și noroiul însoțind concurenții pe tot parcursul zilei, forțând piloții să reziste în condiții greu de imaginat.

La clasa 65cc, Mark a terminat pe locul 3, ținând cont că ambele manșe a rulat fără ochelari, acoperit de noroi, în special pe față și ochi, însă determinarea și ambiția lui sunt greu de înfrânt. Chiar și în cele mai vitrege condiții.

„A fost o etapă foarte grea, în special la categoria 65 cc, unde Mark a alergat o zi întreagă pe noroi și ploaie. Mă uitam la adulți cât de greu se descurcă pe circuit, deci nu pot decât să fiu mândru pentru tot efortul și ambiția de care a dat dovadă Mark. Din cei 19 piloți înscriși la clasa 65cc, unde aleargă Mark, doar 6 copii au reușit să termine cursa.

La clasa 50cc, Dean rămâne favorit în lupta pentru titlu și continuă să mă impresioneze cu dorința lui de victorie. Observ o îmbunătățire a evoluției lui Dean, în urma antrenamentelor desfășurate pe perioada de iarnă, pe o motocicletă de o capacitate mai mare, la fel ca a fratelui său, Mark.

Satisfacția mea, și implicit a băieților, este să urce pe podium, încă din debutul campionatului. Urmează ca peste 3 săptămâni să se desfășoare la Ciolpani, următoarea etapă din campionat.

Mulțumim clubului VN Motorsport, al cărui președinte este Dl. Horea Neaga, dlui Ștefan Gomoescu de la CSM Lugoj, secția box, care s-a ocupat intens de pregătirea fizică a băieților, și mecanicului nostru, Mintioan Constantin, de la Titi Tuning, pentru performanța motocicletelor.

De asemenea, mulțumim sponsorilor noștri: Silcom SA, Boicu Electric, Metabond, NordicaMoto, Vitanimix, vitaminaqua, Motul, OmvMaxxMotion, Motoboom, Motoemotion”,

ne-a declarat Marțian Iovița, tatăl piloților.

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.