M-am născut de ziua mea!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nu ştiam că Ziua Bărbatului este celebrată pe 19 noiembrie, dar datorită Internetului, am aflat acest lucru chiar în dimineaţa importantei zile. Pentru a-mi pune la punct cunoştinţele din acest domeniu, am aprofundat tema, şi acum, după ce m-am luminat, mă pot mândri că peste  60 de state de pe glob, la această dată, aduc un omagiu bărbatului.

Am mai aflat, printre altele, că obiectivele sărbătoririi Zilei Internaţionale a Bărbaţilor includ concentrarea asupra sănătăţii bărbaţilor, îmbunătăţirea relaţiilor dintre sexe, promovarea egalităţii între sexe şi prezentarea de modele masculine de urmat etc. etc. Se mai spune, în textul pe care îl sorbeam din priviri, că  Ziua Bărbatului este marcată în lume prin activităţi cât se poate de variate, pentru ca societatea să se poată focusa asupra sănătăţii şi bunăstării bărbaţilor, din punct de vedere social, emoţional, fizic şi spiritual. Emoţionat până la lacrimi, am dat năvală în oraş să văd cum femeia de pe plai scoate din ţâţâni uşile magazinelor, în dorinţa ei mistuitoare de a cumpăra un cadou bărbatului din viaţa ei.

Dar aşteptările mele au fost repede spulberate. La piaţă era o înghesuială de nedescris, dar acolo se dădea varză. Defilarea bărbaţilor deşelaţi sub povara sacilor nu aducea deloc a spectacol festiv, aşa că mi-am continuat periplul. În centru nu cânta fanfara şi nici urmă de manifestaţii. Nimeni nu se focusa asupra sănătăţii şi bunăstării mele  din punct de vedere social, emoţional, fizic şi spiritual. Ba mai mult, era cât pe ce să cad într-o groapă proaspăt excavată.

O şoferiţă, în goana ei spre niciunde, m-a umplut de respect feminin, stropindu-mă din cap până în picioare cu apa din balta adunată pe şosea. Dezamăgit, am intrat într-un bar, şi în timp ce-mi sorbeam lichidul din pahar, pe muzica lui Pavel Stratan, am renăscut din propria-mi cenuşă, precum pasărea Phoenix, înţelegând din esenţa vieţii că în fiecare zi mă pot singur sărbători, pentru că: M-am născut de ziua mea!

Dan TIMARU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.