Lugojul riscă să rămână fără apă potabilă. Meridian 22 apelează la rezervele de apă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Societatea Meridian 22 se descurcă tot mai greu cu asigurarea apei potabile, pe care trebuie să o livreze în oraș.

Chiar dacă, în momentul de față, reprezentanții societății spun că nu sunt motive de îngrijorare, seceta și avariile nenumărate fac ca în zilele de weekend să se apeleze la rezerva de 11 mii de litri, depozitată în uzine.

Forajele de la uzina unu și trei nu mai asigură apa necesară lugojenilor și astfel se apelează și la captarea de apă, de la Uzina 2.

„350 de mc de apă pe oră adunăm din forajele care le avem momentan în funcțiune la Uzina 1 și circa 100 de la cele din Uzina 3. Aproximativ 25 la sută din apa necesară o pompăm de la Uzina 2. O trimitem în Uzina 1, printr-o magistrală prin care și înregistrăm acele avarii colosale, pe strada 13 Decembrie, dar, altfel, nu am avea apă suficientă pentru cartierele Ștrand și Stadion”, spune Acvilian Belințan, directorul societății „Meridian 22” din Lugoj.

Directorul Meridian 22 face un apel la lugojeni să fie responsabili și să nu mai ude grădinile de la rețea, pe timpul verii.

Acvilian Belințan, spune că fântânile forate din oraș nu au până acum probleme și continuă să funcționeze. Aici, însă, se înregistrează un alt fenomen.

O parte din firmele de construcții au găsit o cale să-și reducă din costurile ridicate ale consumului de apă. În fiecare dimineață, alimentează de la fântânile publice, unde își încarcă cisternele sau rezervoarele de mii de litri de apă.

Acvilian Belințan, directorul societății care furnizează apă în oraș, face un apel la reprezentanții acestor societăți și le cere ferm să renunțe la aceste practici.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.