Lugojul nu mai are autobuze. Transportul în comun e în colaps

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lugojul se află într-o situaţie gravă în ceea ce priveşte transportul în comun. Dacă acum patru ani, fostul primar Francisc Boldea spunea că Lugojul este primul oraş unde oamenii călătoreau gratuit, în prezent lugojenii nu mai au ce să circule. Lipsa investiţilor în acest serviciu a dus oraşul într-o situaţie dezastruoasă.

Autobuzele Meridian 22 sunt defecte, iar administraţia locală caută soluţii pentru înlocuirea lor. E adevărat că Lugojul se află într-un program al Ministerului Dezvoltării pentru achiziţia a 9 autobuze electrice, însă procedura e blocată de trei ani de zile, după cum spune actualul primar, Claudiu Buciu.

Chiar dacă ministerul achiziţionează autobuzele, administraţia locală nu este încă pregătită să le primească. Abia în acest an, noua administraţie a prins în bugetul local sumele necesare pentru autogară, garaje şi staţii de încărcare, fără de care cele 9 autobuze nu vor putea funcţiona.

Primăria are cuprinși bani în bugetul local și pentru achiziția a 12 autobuze la mâna a doua, dar primarul spune că se va renunța la această investiție, având în vedere experiența cu autobuzele second-hand cumpărate în ultimii ani.

Denisa GREGA

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.