Lugojul, din nou campion național la volei! Titlu dedicat memoriei profesoarei Carmen Todros

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Calificată spectaculos în dauna gazdelor în turneul final al campionatului național după ce s-au impus în toate cele trei meciuri jucate în grupa semifinală de la Cluj-Napoca, echipa de junioare a Clubului Sportiv Școlar Lugoj a obținut, de o manieră spectaculoasă, medaliile de aur în cea mai importantă competiție juvenilă a voleiului,  la Turneul Final al Campionatului Național 2021/2022, în sala Mircea Albu a C.S.Ș. Timișoara.

Nepornind neapărat din postura de favorite, dar având argumente pentru o evoluție cu șanse la podium, sportivele antrenate de Dorin Horvath au readus titlul național în vitrina clubului lugojean după cincisprezece ani, atunci când o altă frumoasă generație – lansată în performanță de profesorul Jan Cioloca (printre care Diana Balintoni, Loredana Calinciuc, Andreea Calinciuc, Andreea Smultea) și condusă de Dan Jitaru obținea suprema performanță la Baia Mare. Este de fapt al treilea succes major la acest nivel al voleiului de junioare mari din Lugoj, primul fiind consemnat în 1990, atunci când profesorii Dorin Jitaru și Flavia Danciu scriau primele pagini ale unei povești care, iată, continuă de mai bine de 30 de ani.

Performanță excepțională pentru sportivele C.S.Ș. Lugoj, lansate și modelate acum câțiva ani buni de profesoara Carmen Todros, din păcate privind, de undeva de sus, la câteva luni de la despărțire, un rezultat superb căreia i-a fost izvor și care i-a fost dedicat la final.

După ce au cedat în jocul inaugural Daciei Mioveni cu 1 : 3, sportivele lugojene au realizat un adevărat tur de forță, obținând o serie de patru victorii ( 3 : 0 cu CTF Mihai I, 3 : 0 cu CSM Bucureşti şi  3 : 0 cu gazdele de la CSŞ Bega Timişoara, 3 : 2 cu Dinamo București) în, practic, finala pentru titlu) în patru zile și devenind cea mai bună formație a României în sezonul 2021-2022.

C.S.Ș. Lugoj – Dinamo București: 3-2 (25:10,19:25,25:20,19:25,15:7)

Programat în ultima zi a competiției, meciul dintre cele mai valoroase echipe ale turneului a fost un real spectacol, în care lugojencele au reușit mai mult decât în cele precedente să evolueze relativ omogen și dezinvolt în grup. Montate foarte bine pentru un joc cu miză imensă, în fața campioanei en-titre, sportivele pregătite de Dorin Horvath au greșit relativ puțin, având marele merit de a conduce permanent ostilitățile (1 : 0 și 2 : 1 la seturi)  și de a găsi resurse psihice pentru victoria din decisiv.

Sigur, cu un plus remarcabil în dreptul Georgianei Popa, detașată net cea mai eficientă și de valoare sportivă a României la această categorie de vârstă. Normal, încununare a unei cariere de excepție în juniorat, Georgiana Popa a confirmat ascensiunea din ultimii ani, contribuind decisiv la aurul obținut și fiind declarată cea mai valoroasă voleibalistă a turneului, MVP al competiției. Al doilea premiu individual – al doilea post de central al turneului – i-a fost conferit Andrei Badiu-Savu, secondanta dinamovistei Daria Vârlan.

Un titlu foarte important, cum remarcam, al treilea din istorie, pentru catedra de volei a C.S.Ș. Lugoj, ce împlinește fericit drumul unei generații cu care Carmen Todros a obținut și alte valoroase performanțe – printre care titlul național la cadete în 2019 (FOTO 1) și pe care Dorin Horvath a condus-o la triumful final în 2022 (FOTO 2).

Desigur, e de menționat că vârfurile generației campioane (Popa, Badiu și Bărbulescu) au petrecut sute de ore de pregătire și antrenamente de asemenea alături de colegele lor mai mari în lotul prim-divizionarei C.S.M. Lugoj, în ultimii patru ani tehnicienii Ugljesa Segrt și Dragan Grbic, plus preparatorul fizic Vasile Canea având și ei merite serioase în modelarea acestor sportive. O colaborare fair-play, normală și de bun augur între Clubul Sportiv Școlar și Clubul Sportiv Municipal Lugoj, cu beneficii pentru ambele grupări.

Rezultatele Turneului Final al Campionatului Național de junioare:

Dinamo București – CSM București = 3 : 0

Dacia Mioveni – CSM Lugoj = 3 : 1

CSS Bega Timișoara – CTF Mihai I București = 1 : 3

CSM București – Dacia Mioveni = 3 : 0

CTF Mihai I București – CSM Lugoj = 0 : 3

CSS Bega Timișoara –  Dinamo București = 0 : 3

CSM Lugoj – CSM București = 3 : 0

Dinamo București – CTF Mihai I București = 3 : 0

Dacia Mioveni – CSS Bega Timișoara = 3 : 0

CTF Mihai I București – CSM București = 3 : 1

CSS Bega Timișoara –  CSM Lugoj = 0 : 3

Dinamo București – Dacia Mioveni = 2 : 3

Dacia Mioveni – CTF Mihai I București = 3 : 2

CSM București – CSS Bega Timișoara = 3 : 1

CSM Lugoj – Dinamo București = 3 : 2

Clasament final:

  1. CSȘ Lugoj 11 p (4 victorii) – CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ
  2. Dinamo București 11 p (3 victorii)
  3. Dacia Mioveni 10 p (4 victorii)
  4. CTF Mihai I 7 p
  5. CSM București 6 p
  6. Bega Timișoara 0 p

Premii individuale

MVP: Georgiana Popa (CSȘ Lugoj) – FOTO 3

Cea mai bună extremă: Gabriela Dumitru (Dacia Mioveni); Cel mai bun centru: Dalia Vîrlan (Dinamo); Cel mai bun libero: Alexandra Ion (Dinamo); Cel mai bun coordonator: Maria Nemeș (CTF Mihai I); Cel mai bun universal: Denisa Bizdrigheanu (Dacia Mioveni); Cea mai promițătoare jucătoare: Carla Pîrv (Bega Timișoara). Felicitări tuturor!

Lotul C.S.Ș. Lugoj: Georgiana Popa, Andra Badiu-Savu, Patricia Bărbulescu, Mădălina Ioniță, Roxana Muntean, Luiza Roșie, Cristina Livadariu, Ana-Maria Motoș, Sandra Nistor-Popovici, Roxana Florea, Claudia Cimponeriu, Raluca Bucur.   

Antrenori: prof. Dorin Horvath, prof.Laura Petria

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.