Lugojenii de pe strada Salcâmului primesc apă cu porția

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lugojenii de pe strada Salcâmului primesc apă cu porția. Din cauză că strada se află pe deal, la ultimele case nu ajunge apa din rețea. Reprezentanții Meridian 22 spun că, în momentul de față, nu au o soluție.

Problemele sunt din cauză că la refacerea rețelei nu s-a respectat proiectul, care prevedea construcția unui bazin în punctul cel mai înalt al străzii, de unde apa să fie distribuită localnicilor.

Reabilitarea a fost făcută în ultimul mandat al primarului Francisc Boldea, când s-a decis renunțarea la bazin și alimentarea directă a populației de la rețea.

Țeava introdusă nu suportă însă un debit și o presiune suficient de mare ca să ajungă în cel mai înalt punct al străzii.

„Țevile puse de Hidroconstrucția, pe strada Salcâmului și pe strada Făgetului, sunt pn10. Asta înseamnă că țin până la 10 bari. Noi avem acolo, jos, o stație de pompare care lucrează cu 12,5 bari. Presiunea maximă pe care o furnizăm în rețeaua respectivă e cu 2,5 bari mai mult decât permite țeava. În momentul în care sunt consumatori mai mulți jos, nu duce apa. 1 bar înseamnă un metru, iar acolo diferența este mult mai mare”, spune Acvilian Belințan, directorul Meridian 22.

Reprezentantul societății Meridian afirmă că singura rezolvarea a problemei ar fi ca Primăria Lugoj să facă o nouă investiție și să refacă întreaga rețea de pe strada respectivă, chiar dacă aceasta e nouă.

Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.