Lugojenii cu care România se mândrește: Laureații Galei Premiilor Lugojene 2019

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lugojenii cu care România se mândrește au fost premiați, vineri seara, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Evenimentul dedicat acestora, Gala Premiilor Lugojene, a strâns laolaltă sute de lugojeni care i-au felicitat pe laureați. Participanților le-au fost înmânate trofee și diplome pentru implicarea lor în diferitele domenii în care activează.

Primăria Municipiului Lugoj și Fundația Europeană Drăgan, în parteneriat cu publicația Lugojeanul, au organizat vineri, 13 decembrie la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj, cea de-a IX-a ediție a Galei Premiilor Lugojene.

La ediţia din acest an, au fost acordate premii de excelenţă la cinci categorii, două medalii speciale și Marele Premiu, Trofeul „Josif Constantin Drăgan”.

Astfel, Marele Premiu și trofeul „Josif Constantin Drăgan” a fost acordat Preasfinției Sale Alexandru Mesian, cel de-al X-lea episcop al Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice de Lugoj, cel care în acest an a aniversat 25 de ani – Jubileul de Argint de la consacrarea ca episcop. Distincția i-a fost acordată de către prof. ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj.

La categoria sport, a fost premiată echipa de gimnastică masculină seniori a CSM Lugoj.

Premiul pentru cultură, a fost acordat lui Dan Haica, cel care de ani de zile promovează evenimente culturale de excepție la Colțul de Cultură – English Pub Club.

La categoria educație, a fost premiat Sergiu Novac, olimpicul cu care orașul nostru se mândrește.

În domeniul administrației, a fost premiat Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică.

În domeniul social, premiul a fost acordat Asociației “Fusion of Arts”.

Medaliile speciale „Ștefan Higyed”, au fost acordate preotului paroh romano-catolic Mihail Titi Dumitresc și preotului reformat Zoltán Gáll.

Anul acesta, momentul artistic al galei a fost asigurat de îndrăgitul artist Florin Chilian, care a susținut un recital apreciat de public și răsplătit cu ropote de aplauze.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.