Lugojeanul Szilagy Alexandru a participat la cea de-a doua ediție a L’Étape România by Tour de France

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Duminică, 27 august 2023, 2.100 de cicliști au luat startul la competiția L’Étape România by Tour de France, care a pornit din zona Palatului Parlamentului și s-a desfășurat pe străzile Bucureștiului fără trafic.

L’Étape by Tour de France e o competiție destinată amatorilor și cicliștilor cu experiență, din țară sau de peste hotare, care vor să pedaleze pe bicicletă de șosea sau mountain bike.

Evenimentul a oferit trei curse destinate tuturor abilităților: City Adventure – 14 km, unde s-au putut înscrie și copii de peste 8 ani, The Ride – 42 km și The Race – 85 km.

Din cei 2.100 de concurenți ce au luat statul duminică, 430 au fost înscriși la cursa de 14 km, în timp ce la celelalte două curse mai competitive, The Ride de 42 km și The Race de 85 km, au participat peste 1670 cicliști, între care și  lugojeanul Szilagy Alexandru, inițiatorul manifestării „Lugojul Pedalează”, care a câștigat un premiu la tombola organizată la sfârșitul cursei.

L’Étape Romania a atras cicliști din 14 țări, cei mai numeroși fiind cei veniți din Bulgaria. Partenerii evenimentului sunt Ambasada Franței, Federația Română de Ciclism, Federația Română de Triatlon și Comitetul Paralimpic Român.

Conceptul L’Étape by Tour de France aparține Amaury Sport Organisation, Franța, (ASO), liderul mondial în organizarea curselor de ciclism și deținătorul legendarului brand Tour de France.

Pasionații își pot asigura încă de acum un loc pentru ediția de anul viitor, etapa de Preînscrieri fiind deja activă la link-ul: https://form.typeform.com/to/fwAvVe80 (N. S.)

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.