Deschiderea expoziției de pictură „A dash of God, a splash of Me” a artistei Klemi Üveges din Oradea

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Stimați iubitori ai artelor,

Joi, 24 august 2023, ora 19:00 a avut loc deschiderea expoziției de pictură „A dash of God, a splash of Me” a artistei Klemi Üveges din Oradea.

Klementina Üveges (Klemi) este născută în 15 Ianuarie 1998 în Oradea. Este absolventă a Universității din Oradea, Facultatea de Arte Vizuale secția Pictură, studiile de masterat Arte Plastice și Multimedia în 2021. După finalizarea studiilor a debutat cu prima expoziție personală în anul 2022 intitulată „Do you pink o

f me?” la Quark Gallery Oradea. Încă din timpul studiilor s-a simțit atrasă de metodele creative specifice curentului artistic Pop Art, unde de altfel s-a simţit confortabil și a descoperit propriile sale inovații, găsind aici cărarea spre exprimarea personală și interpretarea liberă.

Expoziţia de față intitulată „A dash of God, a splash of me” este a doua expoziție personală a lui Klemi. Titlul „Un strop de Dumnezeu„: ne spune Klemi este folosit metaforic pentru a reprezenta atingerea dumnezeiască. Termenul „God” este folosit simbolic pentru a reprezenta perfecțiunea, frumusețea și calitățile divine. Cuvântul „Splash – strop/parte” implică încorporarea unei cantități semnificative din aceste calități și în operă de artă. „A Splash of Me”: simbolizând astfel stilul, partea unică, personalitatea și creativitatea artistului.

Titlul în întregime transmite ideea că opera de artă conține un amestec armonios atât de calități divine, reprezentate de „O parte de Dumnezeu„, cât și de atingerea și creativitatea personală a artistului „O parte din mine”. Acesta sugerează că opera artistului este influențată de ceva aparte, reprezentând în același timp și individualitatea și expresia artistică a fiecărui individ în parte.

Lucrările lui Klemi Üveges, sunt curate, delicate, feminine. Imaginile rezultate sunt stări sufletești colorate, un fel de stop cadru dintr-un film Rococo vizionat în studioul lui Roy Lichtenstein. Sărbătorile galante „Les fêtes galantes” devin destăinuiri surprinse rafinat sau cu o ironie comică, ori senzuală. Se așează într-o poziție confortabilă din care ne comunică tuturor stările ei. Imaginea transmite privitorului gânduri susținute și de mesajele pe care textul scris alăturat imaginii îl confirmă.

Subiectul: propria imagine surprinsă în diverse ipostaze, tema iubirii, obiecte de consum…

Cromatica: armonii calde, culori strălucitoare și vesele.

Structura imaginii: repetă combinații neașteptate de imagini sau text, lucrări pline de viață.

Cuvinte și expresii: sunt asociate cu subiectul, sublinieză tema fiecărei lucrări.

Experimentează cu stilul: amestecă elemente și din alte stiluri artistice.

Integrarea mesajului: mesajul pe care îl transmite se integreaza în lucrare.

Tehnici și medii: pictură pe pânză în culori de ulei, colaj, desen.

Concluzionez că expoziția de față se prezintă ca o continuare firească a preocupărilor sale din trecut, conturând firesc o personalitate constantă pe care o vom putea urmări dezvoltându-se tot mai mult pe această linie și în viitor, manieră în care se simte foarte confortabil.

Vă invit și pe dumneavoastră să vizionați expoziția și să vă lăsați cuceriți de căldura sufletească, modestia umană și simplitatea cuceritoare a armoniilor cromatice, a acestei părți importante din drumul spre afirmare a lui Klementina Üveges.

În calitatea de profesor coordonator din timpul studiilor sale de masterat, sunt onorat să răspund invitației de a spune câteva cuvinte despre această expoziție. „A dash of God, a splash of me” ne-a surprins din nou plăcut, aşa cum sunt convins o să vă surprindă şi pe dumneavoastră pe toţi cei care veți reuși să o vedeți. Felicitări!

05.08.2023  Lect.Univ. Dr. Kante Meister

Mulțumim pe această cale celui care a sprijinit acest eveniment, domnului Gabriel Lungu manager al Agrotur Danubius din Gârnic, www.gernik.ro .

Expoziția rămâne pe simeze până în data de 6 septembrie 2023, spațiul expozițional este situat pe Strada Lucian Blaga Nr. 8, Timişoara. Pentru informații ne puteți contacta la adresa de e-mail: brateanucostin@gmail.com sau la telefon: 0724523525.

                                                                                                        Cu aleasă prețuire,

                                                                                                          Costin Brăteanu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.