Lugojeanul Gabriel Olariu sprijină deschiderea unei noi televiziuni creștine în Africa centrală

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un lugojean sprijină deschiderea unei noi televiziuni creștine în Africa centrală. Postul TV va apărea în urma unei donații. Lugojeanul Gabriel Olariu, prin Fundația “Misiunea Pâinea Vieții”, va ajuta la dotarea acestei televiziuni. Astfel, cei din Republica Centrafricană vor putea să își modernizeze studiourile și să transmită emisiuni pentru populație.

Olariu nu este la prima acțiune de acest fel pe care o întreprinde în țara din inima Africii, greu încercată de războiul civil din ultimii ani. Acesta s-a întâlnit anul trecut cu președintele țării, punând bazele unei colaborări. În urma acesteia, în Republica Centrafricană s-au ridicat deja o biserică, o școală de meserii și s-a început lucrul la o fermă.

„Pentru că la noi nu se mai poate transmite analog, am decis să luăm aceste aparate și camere de luat vederi și să le trimitem în Africa. Acum le facem o revizie, după care cu un microbuz le vom duce în port la Hamburg. Vor călători de acolo în Camerun, pe mare, iar mai apoi până în Bangui, Republica Centrafrica-nă. La toamnă vom merge și noi și vom ajuta la definitivarea misiunii”, a declarat pentru site-ul lugojeanul.ro Gabriel Olariu.

Republica Centrafricană s-a con-fruntat cu nenumărate conflicte în ultimii ani. Țara a fost multă vreme considerată una dintre cele mai periculoase din Africa. Este bogată în diamante, aur, petrol și uraniu. Conflictele militare au început în anul 2013, atunci când rebelii musulmani au obținut puterea asupra majorității țării. Alegerile prezidențiale și parla-mentare din anul 2016 au fost re-cunoscute la nivel internațional.

Astfel, s-a redus amploarea vio-lenţelor interconfesionale, dintre creştinii majoritari şi minoritatea musulmană.

Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.