Lugojeanul Gabriel Olariu, alături de Președintele României, la ceremonia oganizată cu prilejul Zilei Holocaustului

Share Button

Luni, 27 ianuarie 2020, omul de afaceri lugojean Daniel Gabriel Olariu a fost prezent la Palatul Cotroceni la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului și împlinirii a 75 de ani de la eliberarea complexului de la Auschwitz-Birkenau.

În semn de înaltă apreciere pentru cei 15 ani de activitate prodigioasă în ceea ce privește cercetarea Holocaustului, investigarea genocidului împotriva evreilor şi a romilor, implementarea unor proiecte de referință în domeniul educațional și cultural, susținerea unor demersuri importante în direcția protejării memoriei victimelor Holocaustului, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria H „Cercetarea științifică”, Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Omul de afaceri lugojean, care investește în dezvoltarea Aeroportului Caransebeș, a stat alături de președintele României, în calitatea sa de colaborator al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

„La 75 de ani distanță de la descoperirea ororilor tulburătoare odată cu eliberarea Auschwitz-ului, Europa nu este încă vindecată de flagelul antisemitismului și de morbul extremismului”,

a menționat în discursul său președintele Klaus Iohannis.

Menționăm că în 1942, aproximativ 25.000 de romi au fost deportați în Transnistria, între aceștia un număr mare de femei şi copii. 11.000 dintre cei deportați au murit, cei mai mulți de foame, frig şi din cauza asistenței medicale precare.

Ne plecăm frunțile cu tristețe în amintirea victimelor şi cu respect față de supraviețuitori”,

menționează Gabriel Olariu.

990

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.