Lugojeanca Emaa a devenit cunoscută grație colaborării cu The Motans și Carla’s Dreams

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Printre artiștii care vor concerta la Lugoj Beer Fest, în perioada 16-18 septembrie, în Piața Victoriei din Lugoj, se numără și lugojeanca Emaa, care a devenit cunoscută publicului larg acum doi ani, după lansarea piesei Insula, în colaborare cu The Motans.

Pe numele ei adevărat Emanuela Alexa, artista s-a născut în data de 2 aprilie 1992 la Lugoj și a participat la vârsta de trei ani la concursul Tip Top MiniTop. După terminarea liceului în Lugoj, Emaa s-a mutat la Timișoara, unde a studiat la Facultatea de Sociologie și Psihologie a Universității de Vest.

După absolvirea facultății, a început să cânte cu trupa de rock alternativ BAB din Timișoara, în calitate de compozitoare și solistă vocală. Din 2015, a început o colaborare pe termen lung cu Silent Strike și a lansat primul ei single, „Mâine”, cu Deliric.

În 2017, Emaa a fost vocea feminină în melodiile de pe albumul lansat de Silent Strike și intitulat „It`s Not Safe To Turn Off Your Computer”. În 2018, ea a lucrat cu Silent Strike, Deliric, Seek Music și Paul Parker la coloana sonoră a serialului de televiziune Hackerville.

În 2020, după ce a semnat cu Global Records, a avut o colaborare cu Sickotoy pentru piesa „Gasolina”. În octombrie 2020, The Motans și Emaa au lansat piesa „Insula”, care a intrat imediat în Top 10 Shazam România.

Pe 1 decembrie 2020, artista a lansat primul ei album de studio, Macii înfloresc iarna, care conține patru piese interpretate de Emaa și trei colaborări cu Bastien, Bruja și Killa Fonic.

Din colaborarea cu Carla’s Dreams pentru piesa „N-aud” (2021) a rezultat unul dintre cele mai ascultate single-uri ale momentului pe posturile de radio din România.

Piesa s-a clasat pe locul 1 în topul Media Forest timp de nouă săptămâni consecutive. Emaa a câștigat premiul Best Upcoming Artist la The Artist Awards 2021, care a avut loc în septembrie 2021 la Craiova.

Anul acesta, artista a lansat E.P.-ul „29”, care conține cinci piese în care se regăsesc influențe din traseul artistei de până acum. „«29» este un EP menit să descrie un parcurs trecut-prezent.

Conține piese manifest («Supra-eu»), scrise cu scopul de a reda puterea acolo unde pare de negăsit, apoi trece ușor prin melancolia față de un trecut gri, dar și prin detașarea față de acesta («Ecou» & «29»), urmând ca ultimele două piese (Prima zi» & Povestea nimănui») să închidă capitolul într-o manieră calmă, amprentată cu iubire, mai ales față de viitor, față de ce urmează.

Este un EP special, construit alături de cei mai importanți oameni din viața mea, care nu au încetat în niciun moment sa mă inspire”, a spus Emaa despre noul ei material.

Înainte de a evolua pe scena din Piața Victoriei, Emaa a susținut un concert extraordinar sâmbătă, 3 septembrie,  pe scena principală din cadrul Flight Festival,  eveniment desfășurat în perioada 2 – 4 septembrie la Aerodromul Cioca, lângă Timișoara.

Zoltan VARGA

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.