Nici Festivalul Berii nu se mai ține la Plopi. Subcarpați, Șuie Paparude, Nane, Emaa, El Nino și alte nume mari vor concerta în Piața Victoriei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae SILADE 

Cea mai mare sumă alocată de Primăria Lugoj, 300.000 de lei, în cadrul primei sesiuni de acordare a finanţărilor nerambursabile de la bugetul local pentru activităţi nonprofit de interes local, s-a dus la Timișoara, la Asociația Festivaluri Pentru Tineri, care, prin proiectul său, declarat  câștigător cu 86 de puncte, se angaja să organizeze, în zona „La Plopi”, un festival al berii intitulat Lugoj Beer Fest.

Dacă Ruga lugojeană, un alt proiect declarat câștigător, și tot cu 86 de puncte, care a făcut ca Asociația Lumea Vo-luntarilor, tot din Timișoara, să încaseze de la Primăria Lugoj 191.250 lei, deși nu a respectat locația specificată în proiect, s-a mutat în centrul orașului, paralizându-l pur și simplu, ce și-au zis cei de la Asociația Festivaluri Pentru Tineri? Hai să mutăm și noi Lugoj Beer Fest în centru!

Și dacă la Ruga lugojeană programul concertelor, numele soliștilor și ale formațiilor nu au fost comunicate decât cu câteva zile înainte, nici la Lugoj Beer Fest informațiile de acest gen nu au fost disponibile mai devreme.

Ca să nu mai vorbim de faptul că datele proiectului și ale contractului încheiat de respectivele asociații cu Primăria Lugoj s-au schimbat în timpul derulării lor.

Prin urmare, oare nu e firesc să ne întrebăm: cum și de către cine au fost declarate câștigătoare aceste două mari proiecte care au sărăcit bugetul local cu aproape jumătate de milion de lei?

Iar pentru că, de la o vreme, până și informațiile cele mai utile pentru lugojeni se dau pe ochi frumoși, vă putem oferi totuși, grație colegilor de la Lugojeanul.ro, programul Festivalului Berii de la Lugoj.

Evenimentul se va desfășura în zona centrală de lângă primărie, în perioada 16-18 septembrie, în intervalul orar 12:00 – 23:00.

Cum programul concertelor pe ore nu e încă disponibil nici la această dată (un alt „atuu” pentru a declara proiectul câștigător) se cunosc totuși artiștii care vor urca pe: scena  principală (♦ 16 septembrie: Dj KuKy, Phaser, Șuie Paparude, Nane ♦ 17 septembrie: IST, El Nino, Subcarpați ♦ 18 septembrie: Dj Flama, EMAA, Killa Fonic) și pe scena retro (KuKy, Alex Anka, Happy Flow, Sniper, Alex Erdodi, Alin Vladucu).

În cele trei zile de festival vor fi peste 15 food truck-uri, prezente prin „Food Truck Festival”, ateliere și activități gratuite pentru copii, parc de distracții și multe alte surprize.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.