Lugojeanca Andra Ioana Curuțiu studiază Dreptul Internațional și European la „Universitatea de Știinte Aplicate” din Haga

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan TIMARU

Andra Ioana Curuțiu a fost una dintre cele mai bune eleve de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”. În clasa a XII-a, s-a hotărât să continue studiile superioare în străinătate. Andra și-a depus dosarul la trei universități din Olanda: Universitatea din Tillburg, cea din Groningen și cea din Haga, și a fost acceptată la toate trei, însă a decis să studieze Dreptul Internațional și European la Universitatea de Știinte Aplicate din Haga.

Așa a început aventura cunoașterii pentru tânăra lugojeancă. Privind înapoi, spre începuturile existenței sale în lumea occidentală, ea își deapănă amintirile:

„După terminarea liceului, m-am mutat în Haga, unde sunt în anul IV, la programul de Drept Internațional și European. În primii doi ani, am parcurs materii generale, precum Drepturile omului, Drept european și Drept constituțional.

În anul III trebuia să studiez la o universitate dintr-o altă țară și, în acest fel, aș fi avut posibilitatea de a lua  contact cu o cultură și un sistem educațional diferite. Era vorba despre China, însă din cauza pandemiei nu s-a mai realizat acest proiect.

Ultimii patru ani au fost încărcați de experiențe frumoase, atât la nivel profesional și educational, cât și pe plan personal. Pe lângă curricula școlară, am participat la numeroase proiecte educaționale. În anul 2018, am fost aleasă ca membru al echipei universitare, la competiția VIS Moot, cea mai prestigioasă competiție de arbitraj comercial din lume.

Anul acesta, am devenit lider de proiect în cadrul MLR Student Projects, unde sunt responsabil pentru organizarea sesiunilor de podcast pe diferite teme legate de rezolvarea alternativă a disputelor. În același timp, am continuat implicarea în proiecte umanitare și sociale, ca  membru al clubului Rotaract din Haga, unde am fost aleasă președinte, în anul 2018, dar și în cadrul Organizației de Studenți a Crucii Roșii din Haga.

În momentul actual, m-am reîntors în România, din cauza epidemiei de COVID-19. Din martie, toate cursurile universitare din cadrul facultății de drept au fost organizate online, inclusiv susținerea lucrării de licență, pe care o voi avea în luna februarie.”

Andra Ioana Curuțiu este un nume cu care noi, lugojenii, ne mândrim și de care, în mod sigur, vom mai auzi. Până atunci, îi urăm succes în activitate, sănătate și mult noroc, pentru că, de multe ori în viață, avem nevoie și de așa ceva!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.