Lugoj-Timișoara Est, primul lot de cale ferată care intră în modernizare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lotul 2 Lugoj – Timișoara Est (54,13 km) va fi primul din cele patru ale liniei de cale ferată Caransebeș – Timișoara – Arad care va intra în execuție, potrivit declarațiilor recente ale ministrului Transporturilor.

Această veste aduce speranțe și entuziasm în rândul comunităților locale, care așteaptă de mult timp modernizarea infrastructurii feroviare.

La finele lunii noiembrie 2022, CFR Infrastructură a semnat un contract în valoare de 1,91 miliarde de lei pentru modernizarea lotului 2 Lugoj – Timișoara Est.

Constructorul desemnat este compania spaniolă FCC, cu o vastă experiență în domeniul infrastructurii de transport. Această investiție este posibilă datorită finanțării obținute prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Conform termenilor contractuali, constructorul spaniol are la dispoziție 42 de luni, dintre care 6 luni sunt destinate fazei de proiectare, iar 36 de luni vor fi dedicate execuției lucrărilor.

Modernizarea acestui lot este deosebit de importantă, deoarece reprezintă un segment esențial în traseul total al liniei de cale ferată Caransebeș – Timișoara – Arad, însumând 162,19 km.

Declarându-se încrezător în deblocarea situației, ministrul Transporturilor a subliniat că proiectarea pentru lotul 1 Caransebeș – Lugoj este într-un stadiu avansat, iar în curând vor fi inițiate și lucrările de modernizare a lotului 4.

De asemenea, se așteaptă începerea lucrărilor și pe lotul 3 dinspre Timișoara, astfel încât întregul tronson al căii ferate să fie modernizat într-un interval rezonabil de timp. (N. S.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.