Lugoj Clasic a ajuns la final

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Festivalul Lugoj Clasic a ajuns la final sâmbătă, 14 septembrie. Ultima seară a evenimentului care s-a întins pe perioada a două săptămâni a fost una de gală, care să încheie într-un mod deosebit întreg evenimentul. Manifestarea s-a desfășurat la Casa Armatei, unde gazdă a fost colonelul Ioan Teca. Printre invitați s-au aflat basul Marius Goșa, de la Opera Națională Română din Timișoara, flautistul Gianluca Fanzelli, tot de la Opera din Timișoara, chitaristul Ionuț Dorobanțu, profesor la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul UVT și Corul Ion Vidu al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, dirijat de maestrul Lucian Onița. Aura Twarowska, directorul artistic al festivalului, s-a declarat plăcut impresionată de numărul mare al spectatorilor prezenți și de modul în care artiștii au fost întâmpinați.

„În primul rând, publicul a fost foarte numeros. Sala Cercului Militar a fost aproape neîncăpătoare. Aplauzele au fost prelungite, strigătele de bravo nu au contenit după fiecare număr. Am simțit publicul foarte cald, foarte entuziast și foarte fericit că participă la acest eveniment și că Lugoj Clasic este parte din cultura lugojeană. Este foarte frumos să susțin un recital în fața publicului de acasă, știam că publicul o să fie încântat, a fost o surpriză, cred. A fost și greu în același timp, pentru că unul dintre cele mai dificile lucruri este să organizezi și să cânți în același timp, deoarece ca solist ai multe tabieturi. Nu vorbești prea mult în ziua respectivă, nu stai în aer condiționat, nu stai în căldură, nu bei apă rece, nu te duci la cumpărături, nu cari sticle de apă și de suc, ceea ce am făcut eu astăzi ca organizator”,

a declrat Aura Twarowska, director artidtic al festivalului. Gazda serii a fost colonelul Ioan Teca, care s-a simțit onorat să primească oaspeți nume mari ale muzicii clasice românești și mondiale. „Este onorant pentru noi, pentru instituția militară și în special pentru mine. Am adunat în această seară o multitudine de persoane care definesc erudiția și elitismul din Banat și nu numai, deoarece doamna Aura nu mai aparține Banatului, nu mai aparține României, ci aparține lumii întregi. Dă definiția valorilor în jurul cărora ne-am unit în această seară, adică muzica și simbolurile noastre”, a declarat colonelul Ioan Teca. Și artiștii prezenți s-au simțit la Lugoj ca acasă.

„M-am simțit foarte bine, a fost ceva nou pentru mine, fiind obișnuit să cânt în întuneric, sub lumina reflectoarelor, pe scena operei. Din această cauză am încercat ceva inedit, ce nu s-a mai cântat aici. Am încercat arii de musical, am încercat să ies din atmosfera operei, cum e cunoscută. Musicalul e opera secolului nostru. Eu zic că a fost bine că am ales așa, cel puțin feedback-ul oamenilor a fost așa cum ne așteptam”,

a spus Marius Goșa, de la Opera Națională Română din Timișoara. Organizatorii au declarat că evenimentul crește în valoare de la an la an și că speră ca în anul care urmează să aibă succesul așteptat.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.