Cursuri de teatru la Clubul Copiilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Clubul Copiilor Lugoj va începe noul an școlar la 1 octombrie, cu o bogată ofertă educațională din care nu lipsesc cursurile de teatru, oferite de profesorul și omul de televiziune Silviu Boian. Cei interesați să se înscrie vor face dicție, improvizație, pantomimă, dar vor fi inițiați și în tainele televiziunii. Profesorii lugojeni de la Clubul Copiilor efectuează din această săptămână o campanile în școli pentru a-și promova oferta.

„Momentan facem înscrieri. De săptămâna viitoare vom fi prezenți toți profesorii de la Clubul Copiilor în școlile din Lugoj, într-o campanie de promovare. În cadrul cercului de teatru vom face dicție, improvizație, pantomimă, scenete, chiar și fotografie, filme de scurt metraj. Pe lângă teatru, copiii interesați vor face și televiziune. Mulți dintre cei care frecventează cercul de teatru au fost prezenți în cadrul emisiunii „La givan cu frații Boian”, unde au recitat poezii în grai bănățean. În urma acestui curs, copiii se vor alege cu o experiență bogată. Unii dintre ei vor putea chiar da admitere la facultatea de teatru. Mă refer la cei de liceu după ce vor termina 12 clase. Avem elevi cu continuitate, elevi care vin clasa a X-a. Sunt aici din clasa I, deci au 9-10 ani de când vin la teatru”,

a spus Silviu Boian, profesor de teatru.
Cursurile de teatru de la Clubul Copiilor sunt renumite pentru rezultatele obținute la concursurile și festivalurile naționale în anii precedenți.

„Îmi doresc să împărtășesc din expe-riența mea și copiilor, prin participarea la festivaluri și concursuri. Am fost în anii precedenți în țară, la Botoșani, la Iași, la Sighișoara, la Alba Iulia, unde am obținut chiar locul I la concursurile naționale. Elevii se ambiționează, mergem în schimb de experiențe, cunosc alți colegi și își măsoară cunoștințele”,

a adăugat Silviu Boian.
Anul trecut, la cercul de teatru au fost înscriși aproximativ 100 de elevi. Pe lângă teatru, elevii lugojeni pot opta și pentru alte activități gratuite care vor începe la Clubul Copiilor de la 1 octombrie. Amintim aici atelierul fanteziei, ceramică, cultură și civilizație engleză, dans modern, eco turism, informatică, robokids, muzică vocal-instrumentală, șah, muzică folk și pictură-desen.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.