Locul secret cu 48 de cufere cu aur ascunse de Hitler a fost folosit ca bordel

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Căutătorii de comori au pornit pe urmele aurului ascuns al naziştilor. Comoara fusese destinată întemeierii celui de-al patrulea Reich. Echipa de istorici şi arheologi a început săpăturile la una din cele 11 locaţii secrete, unde s-ar afla 48 de cufere cu aur.

Această comoară uriaşă ar fi ascunsă la un palat din Polonia, folosit ca bordel de nazişti. Palatul Minkowskie. Acesta este locul unde în urmă cu 76 de ani s-au oprit camioanele încărcate cu lăzile cu aur. Locaţia secretă a fost găsită de experţii Fundaţiei Silesian Bridge după ce au analizat mai multe documente ale subalternilor ofiţerului SS Heinrich Himmler, cel care a orchestrat Holocaustul.

Fundaţia a primit un jurnal şi hărţi secrete de la moştenitori ai partizanilor celui de-al patrulea Reich. Palatul Minkowskie, aflat în oaşul Wroclaw – în sud estul Poloniei, fusese transformat într-un bordel de lux de nazişti. Ofiţerul SS von Stein a fost cel care l-a convins pe Himmler să mute aurul aici ca să îl încredinţeze amantei sale.

Păstrătoarea aurului si-a ascuns identitatea în timpul ocupaţiei sovietice măritându-se cu un rus. Mai mult decât atât, a reuşit să ţină ascunsă locaţia aurului. „Dorinţa noastră este să contribuim la salvarea moştenirii Silesiei şi a trecutului multicultural vast”, spune Roman Furmaniak, director fundatiei. În afară de aur, istoricii speră să găsească în vănătoarea lor şi o parte din piesele de artă furate de nazişti din toată Europa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.