Locuitorii din Margina, Nădrag şi Tomeşti câștigă doi ani la vârsta de pensionare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Deputaţii au modificat Legea sistemului de pensii publice, astfel că se va reduce vârsta-standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, pentru cei care au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora. Proiectul, iniţiat de senatoarea PNL Carmen Hărău, a fost votat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, în anul 2017.

După amendarea în Camera Deputaţilor, textul final al legii a trecut cu 228 de voturi pentru, unul împotrivă şi 24 de abţineri. Pe lângă localităţile menţionate în proiectul adoptat de Camera Deputaţilor, la propunerea deputatului de Timiș, Alfred Simonis, în lege au fost cuprinse și localitățile Margina, Nădrag şi Tomeşti.

Cine sunt beneficiarii acestei legi? Foștii angajați ai fabricii de oțet de la Margina, secție a Combinatului Solventul, adică în jur de 600 de persoane. Din Nădrag, fosti sudori, strungari, frezori sau turnători furnale, cei care lucrau în secțiile de oțelărie, turnătorie, laminare, uzina de valțuri, uzina de mașini, fabrica de mașini și unelte agricole, cam 3.000 de foști angajați ai fabricii „Ciocanul”. De asemenea, foștii angajați ai fabricii de sticlă din Tomești.

(N. S.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.