Ligia Iunia Dugulescu: „Cred în schimbare. Vino alături de mine!”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Tatăl meu m-a învățat să lupt pentru valorile în care cred.

Curajul lui, atunci când a urcat la balconul Operei Române din Timișoara, în zilele Revoluției, m-a inspirat să nu îmi fie teamă să iau poziție atunci când văd nedreptatea sau răul. Să fac ceva pentru semenii mei.

Am învățat că fiecare ființă are valoare, demnitate umană și am pornit împreună o acțiune de anvergură pentru copiii străzii. Le-am oferit nu doar adăpost și hrană, ci dragoste și educație. Astăzi aceștia sunt copiii mei. Am investit efort, timp, grijă în acești copii abandonați, pentru că dragostea întotdeauna acționează.

Drumul meu nu a fost ușor. Dar niciodată valorile și caracterele puternice nu s-au format într-un context lipsit de provocări. Copilăria mea a fost marcată de amenințările regimului comunist, datorită credinței tatălui meu. Ne-am mutat dintr-un loc în altul, au fost momente în care am fost lipsiți de toate drepturile noastre, dar perioada comunistă nu a reușit să ne distrugă spiritul, credința, unitatea. Dimpotrivă, Revoluția ne-a găsit pregătiți, echipați să ne implicăm pe planuri multiple – social, educațional, politic.

Am plecat în SUA pentru a studia și pentru a mă descoperi pe mine.

Formarea profesională m-a ajutat să înțeleg princiiple democrației americane, spiritul liber al acestei națiuni, dar în același timp fundamentul ei profund creștin. Și am decis să mă întorc acasă, pentru a construi aici ceva concret pentru țara în care m-am născut, un ”mai bine” pentru generațiile care vor veni.

Nu m-am dar înapoi niciodată de la muncă, nu o voi face nici acum. Cred că munca îl onorează pe om și că aduce un plus valoare atât lui cât și semenilor săi.

Sunt convinsă că experiența mea este un mare avantaj în drumul pe care pornesc spre Senatul României.

Însă, cel mai mult, contez pe ajutorul lui Dumnezeu și pe al vostru. Împreună putem să facem o schimbare semnificativă în felul în care sunt gestionate lucrurile în țara noastră. Știu că suntem sătui de promisiuni goale făcute de politicieni. Este momentul să schimbăm ceva, dacă vrem că lucrurile să meargă mai bine. Ne-am blocat undeva în procesul de tranziție și este nevoie de oameni noi în politica românească, oameni care au valorile noastre, care simt, gândesc și cred ca noi. Care susțin că viața are valoare și că trebuie să rămânem oameni liberi să-și trăiască viața și credința fără îngrădiri.

Suntem o națiune cu atât de multe resurse umane, naturale și cu o moștenire bogată creștină care trebuie valorificată, apărată și transmisă.

Suntem oameni cărora nu le este teamă să își ia angajamente cu mână pe Biblie, pentru că trăim înaintea lui Dumnezeu.

Cred în schimbare. Vino alături de mine.

Ligia Iunia Dugulescu

(Comandat de PMP Timiș. Realizat de AL LUGOJPRESS. Cod mandatar financiar: 11200012)

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.