LIDL demolează vechiul magazin de pe strada Caransebeșului, din Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

LIDL a cerut Primăriei Lugoj aprobarea PUZ-ului pentru construirea unui nou magazin, de tip supermarket, pe strada Caransebeșului. Cei de la LIDL vor să demoleze actualul magazin, pentru a construi unul mai mare, care să corespundă standardelor companiei.

Conform anunțului lansat în dezbatere publică este vorba despre

„Construire supermarket LIDL și amenajare locuri de parcare în incintă, amplasare panouri publicitare pe teren și fațadă, amplasare totem, amenajare accese, împrejmuire proprietate, organizare de șantier”,

în munici-piul Lugoj, județul Timiș, str. Caransebeșului 2A.

Pe teren exista un supermarket LIDL propus spre demolare în vederea realizării noului PUZ. „Terenul este plan (cu diferențe de nivel nesemnificative), având stabilitatea generală asigurată. Pe parcelă vor fi asigurate locuri de parcare suficiente care să deservească personalul și clienții spațiilor comerciale, a serviciilor de comerț și a zonei de servicii pentru acestea și va fi gândit accesul camioanelor pentru aprovizionare. Suprafeţele parcajelor necesare vor fi stabilite cu respectarea prevederilor din H.G. 525/1996 republicată şi a normativelor în vigoare. Suprafeţele parcajelor va fi conform Avizului de Comisiei de Circulatie. Se va respecta numărul minim de parcări impus de lege pentru zonele comerciale, respectiv 1 loc de parcare/40 mp suprafața desfașurată”, anunță reprezentanții companiei.

Zona reglementată va cuprinde următoarele funcțiuni: spațiu comercial; parcaje la sol pentru deservirea spațiilor comerciale, a serviciilor de comerț și a zonei de utilități necesare spațiilor comerciale; spații verzi, construcții pentru echiparea tehnico – edilitară a zonei, subterane sau supraterane de mici dimensiuni cum ar fi: bazine de retenție, rețele de utilități, amenajări si construcții necesare realizării utilităților, rezervoare și stații de pompare pentru apa potabilă, rețele de canalizare și gestiunea apelor meteorice, rețele electrice și puncte de transformare, firide telecomunicații, iluminat, gaz metan și racordurile acestora la infrastructura urbană majoră, post trafo, etc; împrejmuiri; platforme colectare deșeuri menajere. În zona verde se permite amplasarea de mijloace publicitare necesare, rețele de utilități și construcții pentru utilități și echiparea tehnico-edilitară a parcelei ce deservește funcțiunii de spații comerciale.

Proiectul de hotărâre, împreună cu referatul inițiatorului și Planul Urbanistic Zonal se afişează la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, se publică pe site-ul instituţiei la secțiunea – Primăria Lugoj-Anunțuri. Dacă acesta va primi aprobarea Consiliului Local Municipal Lugoj, urmează ca reprezentanții companiei LIDL să decidă când vor începe lucrările de demolare a vechiului magazin, respectiv construirea noului supermarket.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.