Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte” din Lugoj a primit titlul de Şcoală Ambasador a Parlamentului European

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În data de 11 iunie 2020, în cadrul unei festivităţi naţionale online, Biroul de legătură al Parlamentului European la Bucureşti, Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi  ADPP-Agenda 21 au acordat  Liceului Tehnologic „Valeriu Branişte” titlul de Şcoală Ambasador a Parlamentului European.

Alături de alte 14 licee din România, singurul liceu cu acest statut din judetul Timiş, unitatea de învăţământ lugojeană a desfăşurat, în perioada octombrie 2019-mai 2020, activităţi faţă în faţă şi online de informare, conştientizare şi sensibilizare a tinerilor privind valorile şi principiile Uniuniii Europene, cetăţenia europeană activă, rolul Parlamentului European în construcţia Uniunii Europene.

Participanţii la festivitate au confirmat angajamentul personal şi instituţional de a-şi asuma activ rolul de ambasador al Parlamentului European în comunităţile educaţionale şi locale din care fac parte prin desfăşurarea de campanii locale şi zonale ce vizează Uniunea Europeană.

„Suntem onoraţi de această apreciere, de acest rol care, totodată, ne obligă. Suntem o şcoală cu profil european, prin proiectele pe care le desfăşurăm, prin activităţile şcolare şi extraşcolare anuale, prin atmosfera din şcoală, prin accentul pe care îl punem pe starea de bine a elevilor şi profesorilor.

Din şcoală au fost implicaţi 5 profesori, desemnaţi Ambasadori Seniori, şi 20 de elevi, desemnati Ambasadori Juniori. Dincolo de titluri, stau faptele, activităţile desfăşurate şi, mai ales, faptul că aceste activităţi vor continua şi în anii următori.

Suntem bucuroşi că elevii şi profesorii de la Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte” au fost implicaţi în acest proiect care este de nivel european, în România, Biroul de legătură al Parlamentului European ocupându-se de coordonarea sa. În anii următori, planul de dezvoltare instituţională al şcolii va include şi această componentă a promovării valorilor europene prin intermediul ambasadorilor din şcoală.

Le mulţumim tuturor profesorilor şi elevilor implicaţi, precum şi partenerilor zonali care ne-au susţinut în desfăşurarea activităţilor”,

ne-a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic „Valeriu Branişte” din Lugoj.

Proiectul Şcoli Ambasador ale Parlamentului European se desfăşoară pentru al 4-lea an, fiind considerat un succes din punct de vedere educaţional, dar şi din punctul de vedere al Parlamentului European.

Despre admin 6348 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.