Liceul Tehnologic Valeriu Branişte derulează proiecte cu finanţare europeană în valoare de sute de mii de euro

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Liceul Tehnologic Valeriu Branişte este primul la aplicarea şi accesarea de proiecte cu finanţare europeană. În acest moment, unitatea de învăţământ lugojeană derulează 3 proiecte Erasmus+ cu finanţare europeană, în valoare totală de 612 000 euro, un proiect ROSE pentru învăţământ preuniversitar  în valoare de 152 500 euro şi un proiect eTwinning privind moştenirea culturală a Lugojului.

Dincolo de aceste proiecte în derulare, Liceul Valeriu Branişte a depus, în cursul acestui an, nu mai puţin de 4 proiecte cu finanţare europeană, în calitate de coordonator, şi 2 proiecte cu finanţare europeană, în calitate de partener în proiect.

Temele abordate sunt dintre cele mai diverse: mobilităţi internaţionale pentru dezvoltarea competenţelor profesionale ale elevilor (pregătire practică); moştenirea culturală europeană şi contribuţia Lugojului la această moştenire; prevenirea şi combaterea hărţuirii în mediul şcolar; cariera elevilor şi abilităţile cerute de angajatori elevilor din generaţia Facebook; metode şi tehnici de prevenire a unor situaţii de risc şcolar şi, nu în ultimul rând, menţinerea tradiţiilor culinare europene, în special a pâinii.

„Nu uitaţi ca suntem singura Şcoală Europeană din Lugoj şi întregul est al judeţului Timiş. Suntem mândri de faptul că am reuşit să ne mobilizăm şi să ajungem aici! Am spus mereu că Liceul Tehnologic Valeriu Branişte are elementele sale de forţă, cele care îl fac să fie o opţiune sigură şi avantajoasă pentru elevii care vin în şcoala noastră. Da, avem experienţa şi expertiza de a implementa aceste proiecte. Sunt oameni valoroşi în şcoală, sunt elevi buni în şcoală, avem un mediu educaţional care creşte, care dobândeşte calitate, care susţine tocmai acest lucru: educaţia!”, ne-a declarat directorul Liceului Tehnologic Valeriu Branişte, prof. Cosmin Gheorghe.

Interesul viitor al Liceului Tehnologic Valeriu Branişte este acela de a se deschide şi spre alte tipuri de proiecte cu finanţare europeană. Experienţele europene reprezintă modele de inspiraţie pentru îmbunătăţirea mediului şcolar, atât în ceea ce priveşte partea materială, cât şi în ceea ce priveşte rezultatele, respectiv relaţiile şcolare.

AL PRESS

Despre admin 6570 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.