Lanțul de supermarketuri cu cele mai multe magazine la Lugoj s-a vândut cu 1,3 miliarde de euro

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Compania olandezo-belgiană Ahold Delhaize, care deține cunoscuta rețea de magazine Mega Image, a făcut luni un anunț, care aduce o schimbare semnificativă în peisajul retailului din România.

Printr-un comunicat oficial, Ahold Delhaize a dezvăluit că a semnat un acord pentru achiziționarea în totalitate a Profi Rom Food SRL (Profi), unul dintre principalii retaileri de produse alimentare din țară.

Această mișcare strategică vine la un preț impresionant de 1,3 miliarde de euro și ar urma să dubleze afacerile Ahold Delhaize din România.

Compania MidEuropa, fondul de investiții polonez care operează Profi România, a fost de acord să vândă întregul său pachet de acțiuni Ahold Delhaize, cu condiția obținerii aprobării din partea autorităților de reglementare.

Profi România se numără printre liderii retailului tradițional de produse alimentare din România, gestionând o impresionantă rețea de 1.654 de magazine în întreaga țară.

În ultimele 12 luni, până în iunie 2023, Profi a înregistrat vânzări de 2,5 miliarde de euro. Achiziția propusă ar contribui la extinderea și consolidarea prezenței Ahold Delhaize în România, care operează sub numele Mega Image și are 969 de magazine, concentrate mai ales în zonele urbane.

 Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.