La revedere în 2030! Promoţia 2016 – 2020 Liceul Teoretic Coriolan Brediceanu Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dragi absolvenți ai promoției 2020,

În fiecare an, în ultimele zile ale lunii lui Florar, obișnuiam, ca dascăli, să ne lăsăm copleșiți de amintiri, să facem bilanțul anilor de liceu ai fiecărei promoții, să le adresăm absolvenților îndemnuri și urări pentru următorii pași pe care urmează să-i facă în viaţă.

Mi-ar fi plăcut ca și în acest an, din postura de director al liceului „Brediceanu”, să mă adresez vouă, dragi tineri minunați, din clase somptuos împodobite cu flori, cu un cuvânt de bun rămas şi cu urări de succes pentru noile provocări care vă stau în faţă, să particip alături de voi la onoranta defilare a absolvenților, să văd în ochii voștri lacrimi de emoție şi zâmbete încrezătoare pe fețele voastre. Aș fi fost bucuros să strâng mâna părinţilor voștri şi să îi felicit pentru felul în care v-au crescut şi educat. M-aș fi simțit la fel de mândru ca ei, admirându-vă în robele voastre de absolvenți şi ascultându-vă, celor mai buni dintre voi, mesajele emoționante transmise în cadrul festivității de absolvire din sala Casei de Cultură.

Anul acesta însă, Universul sau destinul au hotărât altfel. Peste noi şi dincolo de voința noastră, semn că “omul este sub vremi” (după cum consemna odată cronicarul Miron Costin), şi nu vremurile sub om, așa cum ne-a plăcut să credem până la începutul lui martie 2020…

De atunci am fost nevoiți să ne distanțăm fizic unii de alții: de prieteni, de colegi, de profesori sau elevi, de rude chiar, unii. Am avut poate mai mult timp pentru noi înșine şi pentru familiile noastre. Voi ați avut timp să vă stabiliți prioritățile, să vă gândiți foarte serios la drumul pe care îl veți urma, să vă fixați țintele şi să vă trasați obiectivele, etapă cu etapă, pas cu pas. Iar, dacă le aveați deja stabilite de mult timp, să pășiți alert și viguros pe calea lor. Responsabili şi asumați, grație tehnologiilor moderne, ați ținut legătura cu profesorii voștri pentru a vă continua pregătirea pentru bacalaureat şi admiterea în învățământul superior.

De aceea cred că parcurgerea acestei perioade a fost cu adevărat examenul maturității voastre, şi cred că v-ați mobilizat exemplar pentru ca la final rezultatele să fie conform așteptărilor. Eu sunt o fire optimistă şi cred că va veni în curând şi timpul recompense-lor, al satisfacției împărtășite cu prietenii, cu colegii de generație, cu profesorii şi diriginții care v-au fost mereu aproape cu sufletul, cu sfatul şi competența profesională, în ciuda regulilor de distanțare socială.

Doresc succes deplin promoției 2020, care se desparte acum de adolescență pășind cu hotărâre pe drumul desăvârșirii academice, profesionale și umane.

Să aveți parte de reușită în eforturile voastre, să demonstrați seriozitate, responsabilitate și asumare la toate probele care vor urma! Să ne auzim şi să ne vedem cu bine, sănătoși, victorioși şi veseli, în liceul nostru drag, pentru a celebra promovarea examenelor care vă așteaptă în curând, dar mai ales a marelui examen al vieții!

prof. Dr. Ioan Aurelian SIMA,
directorul Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu” Lugoj

Clasa a XII-a A (secția română, profil real, specializarea matematică – informatică, intensiv informatică) Diriginte – prof. MARINETA JEBEREAN și prof. consilier, psih. BEATRICE FRANŢESCU

1. Argălaş Eduard Andrei
2. Bara Diana Alexandra
3. Baranyai Erik Gerhard
4. Casa Laurenţiu Alexandru (media 9,52)
5. Cărăbaș Andrei
6. Costea Elvis Virgil
7. Cozma Paul Ștefan
8. De Francesco Miriam Ştefania
9. Fârţală Mihai Iosif
10. Geangalău Constantin Fabian Adrian
11. Herci Radu Raul
12. Horătău Teodor
13. Ioniță Andreea Iuliana (media 9,52)
14. Maier Alexandru Emanuel
15. Nistor Alexandru
16. Podean Denis Ionuţ Corneliu
17. Sauca Adina Bianca Petruța
18. Stanciu Rebeca Amalia
19. Strîmbu Andrei Manuel
20. Suba Bianca Maria (media 9,52)
21. Tudor Dario Casian
22. Ţurescu Iasmina Cristina
23. Vamvu Robert Gabriel
24. Veche Alexandru Marian

Clasa a XII-a B (secția română, profil real,
specializarea matematică-informatică, intensiv limba engleză)
Dirigintă – prof. LOREDANA ANCA DRINOVAN

1. Balaci Ionuţ Alexandru
2. Balint Armand Alexandru
3. Bogdan Maximilian
4. Borbély Albert Richárd
5. Borlovan Roxana Maria
6. Bredicean Maria Bianca
7. Caia Raul Denis
8. Costia Alessia
9. Csillag Noemi Elisabeta
10. Doroftei Rareş
11. Dziţac Claudia
12. Grecu Georgian Nicolae
13. Hriscu Georgiana Iasmina
14. Jipa Lavinia Maria
15. Jivcovici Denisa
16. Lazarovici Darius Ionuţ
17. Lazăr Andreea Mădălina
18. Lazăr-Niedermayer Selany
19. Lungu Răzvan Emanuel
20. Musteaţă Raul
21. Novac Sergiu Ionuț
22. Petcu Iasmina
23. Polk Jessica
24. Repede Amanda Anamaria
25. Subţire Anda Floriana (media 9,99)
șefa promoției 2016-2020 de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” Lugoj
26. Tudorescu Gheorghe Emanuel
27. Ţustean Radu Iosif

Clasa a XII-a C (secția română, profil real, specializarea științele naturii) Dirigintă – prof. DANIELA MARIANA POPOVICI

1. Balaşca Emanuel Iosif
2. Băleanu Laura Ruth
3. Bejera Patricia
4. Bîrliba Iris Maria Roberta
5. Bohar Laura Patricia
6. Caia Andrei Nicolae
7. Ciucure Roberta Nicoleta
8. Covaci Bianca Cristiana
9. Cubaş Patrik Marian
10. David Maria Alexandra
11. Farcaş Andreea Elena (media 9,97)
12. Farcaş Raluca Maria
13. Farkaş Ramona
14. Iusco Adina Cosmina
15. Jurmescu Daria 16. Laver Ioana
17. Medrea Raluca Maria
18. Murărescu Amalia
19. Neag Andreas
20. Nicolescu Andrei Cristian
21. Nistor-Popovici Rossana
22. Novac-Ionescu Lorena
23. Rădulescu Oana Larisa
24. Samfirescu Denisa
25. Sîrghi Corina 26. Stanca Otilia
27. Șera Denisa Adriana
28. Şutac Sorina Maria (media 9,97)

Clasa a XII-a D (secția română, profil uman, specializarea filologie, bilingv limba engleză) Diriginte – prof. FLORIN CEZAR BOMBESCU

1. Ardelean Daria (media 9,98)
2. Benzar Fabriţio
3. Bombescu Alexa
4. Filip Daiana
5. Frăţilă Evelina Alina
6. Groza Cristina-Ioana
7. Havei Andrei
8. Ianto Kitty Maria
9. Ionescu Tania
10. Jivan Alexandra
11. Lupuţi Roberta
12. Micu Ruben
13. Mititel Camelia
14. Mladin Bogdan
15. Neghiş Darius
16. Petrescu Cristina
17. Pintican Alexandra
18. Poclitaru Diana
19. Popescu Alexandru
20. Rotariu Radu
21. Rummel Alexandra
22. Sandu Andreea
23. Siniteanu Ana-Maria
24. Sinca Diana
25. Şaroni Raluca
26. Toma Andrei
27. Ungureanu Bianca
28. Vinculescu Paula

Clasa a XII-a E (secția germană, profil uman, specializarea filologie) Dirigintă – prof. MARIA CORNELIA PĂCURAR

1. Bodea Timeea Roxana
2. Căpățînă Bianca Roxana (media 9,98)
3. Florea Teodosia
4. Lascu Lavinia Patricia
5. Laza Dragoș
6. Kozilek Priscila Laura
7. Mikautsch Sabine
8. Moș Yvonne

Mesajele șefilor de promoție

Casa Laurenţiu Alexandru, Ioniță Andreea Iuliana, Suba Bianca Maria

„Iată-ne ajunși la final! Este clipa în care ne luăm rămas bun. Toți acești patru ani au trecut prea repede. A venit clipa în care fiecare dintre noi va păși cu îndrăzneală și elan, cu bucurie și entuziasm, pe poarta încă nescrisă a drumului nostru în viață. Așadar, acest loc al devenirii noastre va rămâne o parte din trecutul nostru, un trecut așezat însă la umbra deopotrivă a bucuriilor, a împlinirilor, dar și a micilor probleme adolescentine.

Ne amintim nenumăratele momente când foarte mulți dintre noi eram nerăbdători să sosească această zi: „Mai este un an… o lună… o săptămână… o zi”. Ei bine, acea zi a sosit și a trecut, și parcă tot nu ne vine să credem. Pe de-o parte, suntem fericiți: am terminat liceul, am absolvit, însă pe de altă parte există și un strop de tristețe. În toți acești patru ani am cunoscut o mulțime de persoane, s-au format multe prietenii și am trăit momente frumoase alături de colegi. Dorim să mulțumim, în numele clasei, tuturor profesorilor care ne-au fost alături în acești patru ani.

Vă mulțumim pentru toate cunoștințele acumulate, dar vă datorăm și o parte importantă din formarea noastră ca oameni. Nu în ultimul rând, am vrea să-i îndemnăm pe viitorii liceeni să aibă foarte multă încredere în ei și să facă cele mai bune alegeri pentru viitorul lor.

Îți mulțumim și ție, „Bredi”, că ne-ai primit, că ne-ai crescut, că ne-ai dăruit oamenii deosebiți care ne-au fost profesori și care au avut răbdare cu noi. Îți mulțumim, pentru că oriunde vom merge în lume ne vom putea mândri cu tine. Îți promitem că-ți vom trece din nou pragul pentru că, credem noi, cine nu reușește măcar o dată să se întoarcă la „Brediceanu”, nu e demn să se numească bredicenist. Să ne revedem cu bine în 2030.”

Subțire Anda

„Acest moment al absolvirii nu este un început și nu este un sfârșit, ci reprezintă o treaptă în devenirea noastră – una pe care vom păși cu încredere. Unii vom merge în salturi, alții poate vom zbura peste ea, iar câțiva ne vom poticni puțin. Dar absolut toți vom urca, în felul nostru! Temelia este solidă, s-au zidit în ea anii noștri de muncă, profesorii – oamenii aceștia frumoși care au crezut în noi – și familiile noastre. Din respect pentru anii petrecuți în matricea numită «Brediceanu», visăm la un viitor căruia îi spunem acum: «Haide, vino! Noi suntem pregătiți!»”

Farcaş Andreea Elena, Şutac Sorina Maria

„Se spune că oamenii nu eșuează pentru că țintesc prea sus și ratează, ci pentru că țintesc prea jos și nimeresc. Dumneavoastră, domnilor profesori, ne-ați îndemnat și ne-ați ajutat să luptăm pentru idealurile noastre, ne-ați călăuzit pașii aidoma unor luminițe aprinse succesiv prin labirintul uneori întunecos al logosului, și ați reușit să mențineți trează dorința noastră de a accede mereu pe trepte tot mai înalte ale cunoașterii.

Liceul ne-a dat prilejul de a întâlni adevărați prieteni, ne-a dat ocazia de a ne angaja în competiții, cele mai multe fair play, și ne-a pus în fața primelor lecții definitorii din viață. Cei patru ani de liceu vor rămâne mereu în sufletele noastre, definindu-i prin câteva cuvinte: colegi, profesori extraordinari şi peripeții minunate.

Ca ultimă amintire, va rămâne ecoul clinchetului ușor strident al clopoțelului, care însă nu va mai anunța de acum începutul sau sfârșitul unei lecții, ci intrarea într-o lume văzută cu alți ochi.”

Ardelean Daria

„Dragi brediceniști, evocați cu mândrie că sunteți absolvenți ai acestui prestigios liceu, pentru că ne-am bucurat împreună de privilegiul unei educații de valoare și de sprijinul unor adevărați mentori. Mai mult ca niciodată, e nevoie să vă deschideți larg ochii și să fiți atenți la oameni, la relațiile interpersonale, la deciziile care vă hotărăsc destinul și la principiile pe care le urmați. Fiți autentici într-o lume dominată de superficial, cinstiți și onești într-o societate coruptă, căci, dacă există o speranță credibilă, numai de la generația noastră poate veni. Îmbrățișați provocările și dovediți că „Brediceanu” nu ne-a învățat doar să știm pe de rost, ci, mai întâi de toate, să fim, să visăm, să cutezăm!”

Căpățînă Bianca Roxana

„Liceul a reprezentat, atât pentru mine cât și pentru colegii mei, etapa formării noastre ca oameni. Și acum, după 4 ani petrecuți împreună, realizăm că este timpul ca fiecare să-și urmeze propriul drum în viață. Țin să mulţumesc tuturor celor care au ajutat la acest proces, contribuind cu timp și devotament. Le urez numai bine, iar colegilor mei și întregii promoții 2020 de la Liceul “Brediceanu”, mult succes în viitor. Suntem generația care nu se lasă învinsă!”

Absolvenții promoției 2020 cu rezultate deosebite
la olimpiade și concursuri şcolare și sportive

Anda Floriana Subţire, șefă de promoție 2016-2020
la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” Lugoj

Novac Sergiu Ionuț

premiul I la Olimpiada Naţională de matematică, în 2017, 2018, 2019
mențiune la Olimpiada internațională pluri-disciplinară Tuymaada, în 2017;
medalie de argint la Olimpiada Balcanică de matematică, în 2018 și 2019;
medalie de argint la Olimpiada Internațională de matematică, în 2019.

Polk Jessica Miruna

premiul I la Olimpiada națională de limba germană modernă, în 2017;
participare la faza națională a Olimpiadei naționale de limba germană modernă, în 2018, 2019.

Petcu Iasmina Miruna și Repede Amanda Anamaria

premiul II si 2 premii speciale la Concursul euroregional pe table interactive „Smart Kids”, în 2016;
premiul III la Concursul euroregional pe table interactive „Smart Kids”, în 2017;
premiu special la Concursul euroregional pe table interactive „Smart Kids” în 2018 și 2019

Hriscu Georgiana Iasmina

participare la etapa națională a Concursului național de discurs public în limba engleză „Public Speaking”, în 2019

Căpățână Bianca Roxana

mențiune la etapa națională a Concursului național de discurs public în limba engleză „Public Speaking”, în 2019

Bîrliba Iris Maria Roberta, Csillag Noemi Elisabeta, Farkas Ramona, Nistor-Popovici Rossana Elena

 locul IV la etapa naţională a Olimpiadei Sportului Şcolar, cu echipa liceului, în 2017
locul IV la etapa națională a Campionatului Național de volei, cadete, cu echipa Clubului Sportiv Şcolar Lugoj, în 2017

Bîrliba Iris Maria Roberta, Csillag Noemi Elisabeta, Ioniță Andreea Iuliana, Nistor-Popovici Rossana Elena

locul V la etapa naţională a Campionatului Național de volei, junioare, cu echipa Clubului Sportiv Şcolar Lugoj,
în 2018 și 2019

Click pe foto pentru a mări imaginea!

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.