La “Bredi”, anul şcolar a debutat cu surprize

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Este ştiut faptul că un proces instructiv-educativ-formativ de calitate nu se poate desfăşura decât cu un colectiv de cadre didactice de elită, cu elevi aşijderea,  cu un manager pe măsura colectivului, dublate de o bază materială foarte bine pusă la punct.

Şi Colegiul Naţional “Coriolan Brediceanu” are toate  „ingredientele” menţionate mai sus. Căci, altfel, cum s-ar putea  obţine an de an performanţele remarcabile, atât la învăţătură, cât şi la activităţile extracurriculare, făcând din acest prestigios colegiu naţional un adevărat brend pentru Lugoj, Banat şi – de ce să nu o spunem? – România.

Prin strădania permanentă manifestată de managerul colegiului, prof. dr. Aurelian Sima, zestrea cabinetelor s-a mărit, în acest an, cu 15 de calculatoare, dotate „cu tot tacâmul”, adică monitoare, tastaturi , mausuri, „asezonate” (şi) cu  două imprimante.

Într-una din zile, făcând o vizită de documentare la colegiul respectiv, l-am găsit prezent la datorie, ca de obicei, pe prof. dr. Aurel Sima, pe care l-am întrebat despre noutăţile pregătite pentru debutul  noului an şcolar. Au fost mult mai multe, dar noi i-am solicitat o declaraţie numai despre noile calculatoare, care ni s-a părut a fi una deosebită. Iată ce ne-a declarat, în legătură cu aceasta:

„Dacă anul trecut am reuşit să obţinem pentru „Brediceanu” o sponsorizare de 25 de calculatoare noi, 15 de la Autoliv şi 10 de la (Firma Covaci Electronice) L.C. Electronic, anul acesta, în urma discuţiei pe are am iniţiat-o în primăvara aestui an, cu dl. dir. Nicolae Zgriba, de la Banca Transilvania, am reuşit să mai obţin o sponsorizare pntru 15 calculatoare, fapt pentru care ţin să-i mulţumesc şi pe acestă cale, atât dânsului, cât şi celor care l-au precedat.” 

Se confirmă încă o dată veridicitatea proverbului românesc că “Omul sfinţeşte locul”.

  Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.