Klaus Iohannis a plecat cu Steaua

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Când spun că președintele Klaus Iohannis a plecat cu Steaua, nu trebuie să vă gândiți la steaua care a vestit naşterea lui Isus şi i-a călăuzit pe cei trei magi la ieslea din Betleem. Nu este vorba aici de treburi bisericești. Nici vorbă de așa ceva! Adevărul este că președintele s-a haiducit și retrage Ordinul „Steaua României” în grad de Mare Cruce din pieptul bravului Adrian Năstase. Desigur că Bombonel, lezat în amorul lui propriu, consideră că acesta este un un gest meschin din partea președintelui, căruia îi amintește că a primit decorația pentru activitatea sa politică meritorie. Gâlceava s-a iscat după ce Adrian Năstase a fost văzut la Cotroceni, la recepția organizată cu ocazia Zilei Naționale.

Fostul prim-ministru îl acuză pe Iohannis că vrea să rescrie istoria recentă, la sugestia unor talibani ideologici, dar marile sale merite de eliminare a vizelor, eforturile de integrare în NATO și UE, modernizarea și creșterea economică nu vor putea fi șterse din cărțile de istorie și vor putea fi comparate cu activitatea nesemnificativă a lui Iohannis. Și uite așa, neicușorule, Cotroceanul s-a enervat și a decis să retragă  decorațiile tuturor persoanelor cu condamnări penale. Procedura este legală, constitutională și a fost demarată. Finalizarea ei, în foarte scurt timp, va smulge laurii de pe fruntea câtorva borfași ai neamului. Klaus Iohannis a răspuns astfel și Societății Timișoara, care i-a cerut, printr-o scrisoare deschisă, să retragă decorațiile celor care au condamnări penale, Adrian Năstase fiind cap de listă.

Cu toată diplomația care îl caracterizează și anvergura sa intelectuală, Adrian Năstase va rămâne în conștiinta națiunii drept un găinar care cerea cândva de la tribuna parlamentului să i se numere ouăle. Ordinul „Steaua României” în grad de Mare Cruce, care-i atârna pe piept, nu-i spăla în niciun caz obrazul de borfaș la care se uita lumea urât în aeroport, când pleca Năstase în vacanțele de lux, plătite în avans de mătușa Tamara. Pe de altă parte, avantajele pe care le oferă toate aceste decorații sunt minore. Cei care au Steaua României primesc la moarte loc de veci gratuit și sunt înmormântați cu onoruri militare. În viață fiind, au dreptul  să participe la diverse manifestări naționale și trebuie să li se acorde respectul cuvenit. După toate aceste onoruri plânge Bombonel. Cred că a-i retrage Ordinul „Steaua României” în grad de Mare Cruce e prea puțin pentru a-l dezonora. Unii afirmă că ar trebui să i se retragă și averea, că tot a României este!

Dan TIMARU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.