Karatiștii de la CSM Lugoj au început să se afirme și pe plan național

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Juniorii 3, Juniorii 2, juniorii 1 și seniorii și-au disputat titlul de campion național FRK WUKF, în weekendul 20-21 mai 2023, la Patinoarul Olimpic din Brașov, în cadrul Campionatelor Naționale de Karate World Uinion of Karate-Do Federations +13 ani Brașov 2023 Campionatului Național +13 ani FRK WUKF, proiect cofinatat de Consiliul Județean Brașov.

Competiția a reunit peste 500 de sportivi, de la cele 58 cluburi participante, între care și Secția de Karate a Clubului Sportiv Municipal Lugoj, înființată cu mai puțin de un an în urmă. Karatiștii lugojeni, pregătiți de antrenorii Sergiu Farka și Cătălin Buiculescu, au obținut patru medalii la individual și una la echipe.

Rezultatele obținute de karatiștii lugojeni  sunt următoarele: Bogdan Ene,  locul întâi la stilul Kumite, categoria 65 kg, nivelul 14-15 ani.

În cadrul aceluiași nivel de vârstă, Miruna Mateiescu s-a clasat pe locul trei la stilul Kata, categoria 54 kg, nivelul 14-15 ani. Tot pe locul trei s-a clasat și Daniel Petruțescu, la stilul Kumite, categoria 65 kg, nivelul 16-17 ani.

În întrecerea pe echipe, la masculin, grupul format din Bogdan Ene, Flavius Amihalăchioaie și Daniel Petruțescu s-a clasat pe poziția a doua, la stilul Kumite, nivel 16-17 ani.

„A fost una dintre cele mai importante competiții naționale cu un nivel tehnic ridicat. Sportivii noștri s-au descurcat bine, având în vedere că la stilul Kumite unii dintre ei nu au o experiență suficientă. Felicitări pentru rezultate”, a declarat Sergiu Farka.

Trebuie menționat și faptul că, la Mediaș, unde acum trei săptămâni s-a desfășurat Campionatul Național de Karate U 13, în perioada 6-7 mai, karatiștii de la CSM Lugoj au obținut cinci medalii, dintre care una la echipe.

La această competiție, CSM Lugoj a obținut, prin Ayan Ștefănescu, locul II, fiind medaliat cu argint la stilul Kata, 8 ani. Dalin Mușat, în vârstă de 8 ani și Iustian Covaci, în vârstă de 9 ani, au fost medaliați cu bronz, la stilul Kata, aceeași medalie fiind obținută și de Dragoș Petconi, în vârstă de 10 ani, la stilul Kumite.

În întrecerea pe echipe, la feminin, lotul format din Aisia Ungureanu, Maria Adamescu și Teodora Vădean s-a clasat pe poziția a treia.

  Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.