Jucăriile – Universul copiilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/copil-turn-blocuri-de-constructii-1864718/ 

Dintotdeauna jucăriile au captat atenția și interesul copiilor. Colorate, cu sau fără sunete, de pluș, lemn sau plastic, realizate pentru fetițe sau băieței, jucăriile reprezintă un univers al copilăriei.

Încă din primele luni de viață, copii sunt înconjurați de jucării. Adaptate vârstei și gradului lor de dezvoltare, jucăriile fac parte din viața celor mici până ajung adolescenți sau chiar adulți. Primul ursuleț de pluș nu se aruncă niciodată, amintiri cu prima păpușă, jocurile pe care le jucăm împreună cu prietenii sau nerăbdarea cu care îl așteptam pe Moș Crăciun să ne aducă jucăriile preferate sunt amintiri care ne însoțesc pe tot parcursul vieții.

Pe lângă rolul distractiv pe care îl au, jucăriile contribuie și la dezvoltarea fizică și psihică a copiilor. Încă din perioada de bebelușeală, jucăriile îi încurajează pe cei mici să se antreneze în tot felul de activități, exersându-și abilitățile motorii fine și grosiere. Spre exemplu, în primele luni de viață cei mici se folosesc de simțul atingerii și al vizibilității pentru a cunoaște lumea înconjurătoare. Jucăriile special create pentru ei îi motivează să-și folosească mâinile și picioarele pentru a  descoperi forme, culori și sunete. De îndată ce învață să se târască prin casă, jucăriile îi încântă să facă mișcare, folosindu-și mușchii și încurajând primii pași.

Jucăriile au un rol important în dezvoltarea emoțională a celor mici, stimulându-le creativitatea și ajutându-I să-și exprime emoțiile. Dezvoltarea socială este o altă ramură dezvoltată tot prin intermediul jucăriilor. Pe lângă îmbunătățirea abilităților lingvistice, jucăriile îi ajută pe cei mici să cunoască abilitățile sociale și le oferă o mai bună înțelegere a lumii în care trăiesc.

Jucăriile promovează și dezvoltarea cognitivă prin stimularea aptitudinilor de concentrare și memorie. Mai mult decât atât, acestea le oferă și abilitatea de a rezolva singuri problemele și de a avea o gândire critică și analitică.

Alegerea jucăriilor este foarte importantă întrucât pot încuraja anumite trăsături de personalitate sau stiluri de joc care vor avea impact asupra celor mici. Ei bine, dacă vei ține cont de vârstă, gradul de dezvoltare, lucrurile spre care tinde să fie interesat, iar apoi, când va crește, iei în considerare propriile lui preferințe, cu siguranță vei reuși să faci o alegere perfectă.

Calitatea și siguranța jucăriilor, precum și materialele din care sunt realizate sunt alte criterii foarte importante. Tocmai de aceea, astăzi îți vom vorbi despre două branduri celebre în toată lumea pentru că întrunește toate cerințele unui părinte și toate nevoile unui copil. Le găsești pe Drool.ro la prețuri super accesibile și pot fi chiar un cadou minunat de Crăciun.

MamaToyz – un univers al copilăriei imaginat într-un mod deosebit

Jucăriile din lemn sunt unele dintre cele mai bune și recomandate opțiuni pentru copii, întrucât sunt calitative și foarte rezistente. MamaToyz este un brand internațional de jucării din lemn care combină cu succes inovația, designul, calitatea și grijă pentru siguranță copilului tău.

Jucăriile din lemn au căpătat notorietate după ce Maria Montessori a descoperit multiplele beneficii pe care le aduc asupra dezvoltării celor mici. Acestea îl conectează pe cel mic cu natura și cu originea obiectelor, oferind un plus de valoare jucăriilor. Mai mult decatat atât, încurajează creativitatea și imaginația, dezvoltă motricitatea și asigura distracția celor mici.

Un alt plus pe care îl oferă aceste jucării constă în faptul că pot fi păstrate amintiri, atunci când copilul va crește. Forma lor nu se va schimba și designul va rămâne la fel pentru mulți, mulți ani.

Skiddou – bucuria celor mici, liniștea celor mari

Fiecare etapă de creștere a puiului tău reprezintă o nouă provocare pentru tine. Astfel, pentru a te bucură de fiecare noutate din viața lui și pentru a încuraja momentele armonioase  petrecute în familie, ți-am adus în atenție bradul Skiddou.

Skiddou este un brand internațional care aduce bucurie copiilor de la 0-6 ani și liniște părinților indiferent de vârstă lor. Produsele lor se află pe lista favoritelor din toată lumea pentru că sunt sigure, unice și de calitate.

Alege de pe Drool.ro jucăriile de care cel mic are nevoie pentru a se dezvolta, dar și pe cele pe care copilul tău și le dorește și petreceți multe momente frumoase în universul copilăriei.

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.