Jaf ca-n filme, de 9 milioane de euro

Share Button

Jaf ca-n filme în Franţa. 9 milioane de euro au fost furate dintr-un foc de o grupare de hoţi, care a atacat o maşină de tranport valori, într-unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Franţei. Tâlharii s-au făcut nevăzuţi cu prada şi sunt căutaţi şi la această oră de poliţie.

Locuitorii din Lyon au avut parte de scene desprinse din filmele de acţiune. Mai mulţi bărbaţi, mascaţi şi înarmaţi până în dinţi, au oprit o maşină care transporta valori, i-au ameninţat cu armele cu şoferi şi s-au făcut nevăzuţi cu banii.

Au blocat maşina blindată cu două camionate pe care le furaseră, apoi au incendiat maşina, au reuşit să sustragă bunurile şi au reuşit să fugă cu alte maşini, tot furate. Întreaga operaţiune a durat câteva zeci de secunde. Maşina de transport valori era plină cu bani.

Tocmai ce ridicase numerarul de la una dintre sucursalele Banque de France. După ce au sustras prada, tâlharii au incendiat atât furgoneta băncii, cât şi camionetele cu care o blocaseră. Cei care au făcut asta sunt parte a unei grupări de hoţi cu experienţă.

9 milioane de euro, unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Franţei, după jaful din 2009, când tot dintr-o maşină de valori şi tot în Lyon, au fost furaţi 11,6 milioane de euro. În Lyon sunt grupări de crimă organizată foarte active Doar echipele cele mai experimentate fac asta.

Poliţia încearcă acum să dea de urma tâlharilor. Misiunea se anunţă una extrem de dificilă. Hoţii au avut grijă să şteargă totate urmele. Ei au incendiat inclusiv maşinile cu care au fugit de la locul faptei pentru a fi siguri că poliţia nu găseşte nicio amprentă sau un alt indiciu care ar duce la identificarea lor.

658

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.