Isverna – Colț de rai – 2021

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Având în vedere reușita ediției precedente, actuala tabară de creație „Isverna – Colț de rai – 2021” își desfășoară lucrările  în perioada 23.05 – 30.05.2021 și se vrea, atât din partea organizatorului (același) cât și a artiștilor de marcă (în număr de 18) nu o reeditare, ci o relansare a conceptului de creatie plastică, dar și experiență personală și trăire autentică.

Reuniți în ambianța frământărilor din vremea pandemiei (după instituirea relaxării), locația, natura, istoria locurilor nu sânt tema, ci prilejul ca fiecare să problematizeze, să se evalueze, să creeze și să armonizeze cu ceilalți – ”școală” de upgradare artistică ținând cont că avem de a face cu stiluri diferite și perioade de creație  distincte din cariera participanților.

Dacă prima ediție a avut caracterul unui eveniment de explorare mirifică a regiunii, de aceasta dată se dorește revalorificarea valențelor de tradiție, peisaj și istorie în lucrări elaborate care să exprime spiritul locului în manieră postmodernă.

Deschisă  la nou, tabăra de creație se dorește creuzet al plăsmuirilor de factură recentă, care să exprime rezultatul căutărilor fiecărui participant într-un cadru propice meditației, conceptualizării și transpunerii pe pânză, în piatră si imagine a unor trăiri prielnice.

Rezultatul acestui eveniment cu repetiție îl reprezintă creșterea cotei culturale a zonei Isverna, adevărat colț de rai, locație aflată sub auspiciile favorabile creației adânci, trainice pentru truditorii și iubitorii artei vizuale.

Iată, deci, cum locația de sub Munții Cernei  devine centru al efervescenței creatoare, un atelier de experimentare a unor emoții și idei actuale, al unor stiluri germinative din creația fiecărui participant.

În încheiere, ne exprimăm optimismul în reușita derulării acestei tabere de creație și așteptăm cu nerăbdare vernisajul expoziției care va avea loc în data de 30.05.2021 orele 1100 la Castelul Apelor (de Artă), strada Crișan, din Drobeta Turnu Severin.

Ion Diaconu, critic de artă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.