Ion Teca, fostul comandant al Batalionului 183 Artilerie Mixtă “General Ion Dragalina”, intră în cursa pentru fotoliul de primar al Lugojului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ion Teca, fostul comandant al Batalionului 183 Artilerie Mixtă “General Ion Dragalina” și al Garnizoanei Lugoj, intră în cursa pentru fotoliul de primar al Lugojului. PPU-SL, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), și-a lansat miercuri, 29 iulie 2020, de Ziua Imnului Național, candidatul la funcția de primar al municipiului Lugoj.

La evenimentul care a avut loc în Parcul „George Enescu” din municipiu au participat europarlamentarul Maria Grapini, membrii ai Biroului Județean al PPU-SL Timiș, precum și alți candidați ai partidului la alegerile locale din zona Lugojului, reprezentanți ai mediului de afaceri local, ai organizațiilor neguvernamentale, ai asociațiilor societății civile.

În cursa pentru fotoliul de primar al Lugojului, PPU-SL va intra cu Ion Teca, fostul comandant al Batalionului 183 Artilerie Mixtă “General Ion Dragalina” și al Garnizoanei Lugoj, care a fost prezentat de către europarlamentarul Maria Grapini.

„Azi e o zi importantă pe plan național: Ziua Imnului. Poate așa a vrut Dumnezeu să le așeze, pentru că umaniștii au ca și candidat la Primăria Lugoj un om care reprezintă prima instituție care respectă imnul și drapelul, și anume Armata. Fostul comandant al Garnizoanei militare a Lugojului dorea să candideze ca independent, dar eu i-am spus să vină alături de Partidul Puterii Umaniste, într-o echipă cu experiență. Vreau să îi mulțumesc că, după câteva consultări, s-a lăsat convins de mine și echipa mea să fie candidatul PPU-SL la funcția de primar al Lugojului și să deschidă lista pentru Consiliul local. (…) Candidatul nostru a lucrat toată cariera în armată, a fost comandatul garnizoanei de artilerie. A ieșit la pensie și și-a asumat să facă ceva pentru oameni. E absolut extraordinar, pentru că putea să stea frumos acasă și să nu se implice. A venit cumva pe sloganul nostru al Partidului Umanist și anume «Implică-te, schimbarea vine de la tine!». Acum, pentru campania asta, am ales sloganul «Stop abuzurilor!», pentru că primim foarte multe sesizări. Îl susțin, este nou în politică, însă eu nu cred că vechimea în politică este importantă, este important caracterul omului, principiile, corectitudinea și un om organizat, așa cum a fost ca și comandant de garnizoană. Sunt convinsă că va putea să facă lucruri bune, alături de cetățeni, împreună cu cetățenii. Îmi pun speranța că la Lugoj va apărea o schimbare. Noi, Partidul Puterii Umaniste, vrem să contribuim la schimbarea de care avem atâta nevoie în România”,

a spus Maria Grapini.

După ce a renunțat la cariera militară, unde a urcat, conform propriei afirmații, „până în vârful piramidei”, Ion Teca a luat decizia să se implice și în politica și administrația lugojeană, sub stindardul PPU-SL.

„Astăzi am luat o decizie foarte importantă din viața mea, conștient fiind, pe de-o parte, de „necunoscutul” și „delicatețea” domeniului spre care am pășit, iar pe de altă parte de reacția prietenilor și oamenilor cu care am colaborat. Am fost călăuzit de principii despre viață și societate, raportate la valori perene, pe care le-am aplicat și care m-au ajutat să acced în vârful piramidei, fără un sprijin direct, doar cu ajutorul lui Dumnezeu. De aceea, cred cu tărie că aceia care nu au nici o obligație fată de cineva, au o datorie morală și civică față de societate pentru a promova, mai ales acum, în al doisprezecelea ceas, principiile și valorile care vin din vremuri de demult și coincid cu însăși existența poporului român, fiind obligatorie transmiterea lor generației tinere. Avem nevoie imediată de întoarcerea la origini, la Dumnezeu, la tradiție, la patrie și la comunitate, fără de care, o națiune riscă să-și piardă identitatea. Dar pentru acest deziderat este nevoie de lideri care să promoveze și care să creadă în aceste valori. Acesta este motivul pentru care am decis să mă implic social, iar primul pas este intenția mea de a candida pentru funcția de primar, la Primăria Lugoj. Aveam nevoie de o echipă, iar aceasta nu putea să fie decât echipa Partidului Puterii Umaniste (social-liberale), având lideri care promovează spiritualitatea și patriotismul. Este vorba, bineînțeles, de președintele partidului, dl avocat Daniel Ionașcu, și de dna Maria Grapini, europarlamentar, care ne face să ne simțim mândri că suntem români, prin discursurile dumneaei din Parlamentul European. Cuvintele de ordine vor fi „echilibru și normalitate”, prin deblocarea tuturor canalelor de comunicare inter-instituționale, dar și inter și intra-departamentale, din interior, fiind convins că dialogul este soluția pentru consens și binele societății, aducând cetățeanul în prim-planul interesului urbei”,

și-a motivat Ion Teca decizia de a candida la funcția de primar al Lugojului și de a se înscrie în PPU-SL, menționând și că „în cel de-al 12-lea ceas, oamenii din Lugoj simt nevoia unui om devotat, unei persoane active și axate pe comunicare. Dialogul este esențial. Niciodată nu mă voi izola într-un turn de fildeș, să spun că le știe șeful pe toate”.

Campania PPU-SL se va desfășura sub sloganul „Stop abuzurilor”, iar Ion Teca va deschide și lista PPU-SL pentru Consiliul Local Lugoj.

Candidatul PPU-SL a anunțat și câteva din obiectivele pe care le are în vedere pentru a produce „schimbarea așteptată de lugojeni de 30 de ani”.

„Am o viziune de urbanism foarte bună. Pe două componente mă voi axa: fluidizarea traficului și câteva obiective de foarte mare importanță, obiecte de artă, care vor dura decenii dacă sunt bine întreținute. Lugojul este obligat în acest moment să aibă doar două poduri. Lugojului îi trebuiesc însă cel puţin 4 poduri: 2 poduri în zona centrală sunt sustenabile din bugetul propriu. Pentru celelalte trebuie să ne unim forţele și să găsim fonduri. Curățenia și spațiile verzi știm cu toții că lasă puțin de dorit. Aici mă voi implica direct. Mă gândesc foarte serios la mărirea organigramei acestor două sectoare de activitate. Știu mai multe detalii, nu este cazul acuma, dar nu este posibil ca doar câteva motocoase să asigure necesarul la suprafața urbei. Cultura și tradițiile bineînțeles că vor fi de mare importanță pentru mine, pentru că, zic eu, prin cultură ne păstrăm identitatea și este pilonul care dăinuie”,

a mai spus candidatul PPU-SL, Ion Teca.

La lansarea candidatului PPU-SL pentru Primăria Lugoj  au mai participat: Raoul Sabin Gordean, coordonatorul județean PPU-SL Timiș, Ioan Urda, coordonator PPU-SL zona Făget, membri ai Biroului Județean al PPU-SL Timiș, simpatizanți PPU-SL din Lugoj și din zonă.

AL PRESS

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.