Ioan Magina are 100 ani și 123 de urmași

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Născut la 10 noiembrie 1922, la Zorlenţu-Mare, Caraş-Severin, pe atunci comitatul Caraş, Ioan Magina împlineşte azi, 10 nov. 2022, venerabila vârstă de 100 de ani.

(De curiozitate, ne-am uitat pe Google să vedem în ce zi a săptămânii a căzut data de 10.11.1922 şi am văzut că era într-o vineri.) Este un mare har, iar pentru noi o onoare să consemnăm acest eveniment, pe care ar trebui să-l ia în considerare şi Primăria, prin Consiliul Local Lugoj.

În anul 1945, la 23 de ani (după ce a scăpat cu bine dintr-un mare război) se căsătoreşte cu Maria Păcuraru, căsătorie din care rezultă trei copii: Maria, Ruja şi Ioan. A participat la cel de-al doilea război mondial, ca furier al unităţii militare cu care a luptat în Munţii Tatra, devenind veteran de război.

După copilăria şi adolescenţa petrecute la ţară, a muncit la Combinatul Siderurgic Reşiţa, secţia Oţelărie, iar în anul 1970 se face orăşean, mutându-se la Lugoj, unde se botează, devenind membru al Bisericii Baptiste. Este interesant de văzut cum, de la 3 copii, s-a ajuns la 30 de nepoţi (10 de la Maria, 14 de la Ruja şi 6 de la feciorul Ioan).

Iar aceştia l-au cadorisit pe străbunicul Ioan Magina cu un număr rotund de strănepoţi: 88! Cea care ne-a ajutat la documentare este nepoata, d-na Gabriela Calbăr, care are şi dumneaei doi copii, prin care s-a ajuns astfel la cea de-a cincea generaţie marca Ioan Magina.

Dintre toţi cei enumeraţi, 19 sunt plecaţi la muncă – sau stabiliţi – în străinătate (Europa. Poate că o mai fi şi al 20-lea, pe care l-am uitat…). Evocându-l acum pe dl Ioan Magina, la rotunjirea vârstei, nu putem să nu ne aducem aminte de dl profesor Nicolae Streian, veteran de război şi dânsul, care însă este mai… mic cu vreun an.

Ne rugăm să-i ţină Dumnezeu în viaţă pe amândoi şi le urăm o mie de ani fără reparaţie!

Tot acum se împlinesc o sută de ani de la încoronarea regilor noștri întregitori de țară: Ferdinand și Maria. (R.V.G.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.