Investim în viitor – transfer de cunoștințe către comunitatea locală

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Compania multinațională Autoliv continuă implicarea în activitățile școlare din Lugoj, prin amenajarea a două ateliere de practică la Grupul Școlar „Valeriu Braniște” din municipiu.

Colaborarea companiei cu unitatea de învățământ a început cu ani în urmă, odată cu încheierea unor acorduri de practică și implicarea în învățământul dual.

„În această primăvară am reușit să finalizăm lucrările de amenajare și dotare a două ateliere de practică, care, credem noi, vor facilita procesul de învățare și vor ajuta tinerii să asimileze cunoștințe practice. Este doar un alt pas pe care îl facem în direcția sprijinirii învățământului lugojean. Pentru noi ca și companie, e important să asigurăm sustenabilitatea pe termen lung, iar pentru aceasta avem nevoie de tineri pregătiți și dornici să se dezvolte, fără să fie nevoiți să plece de acasă”,

precizează Nicolae Dogaru, Plant Manager Divizia Textile Lugoj și Reșița.

Primul atelier este cel de Robotică, pe care Autoliv l-a dotat cu echipamente de ultimă generație, de la bancuri de lucru, la PLC-uri, astfel încât elevii să poată învăța și exersa practic, în condiții similare cu cele din unitățile de producție.

„Prin contribuțiile Autoliv în dotări, dar și prin implicarea angajaților săi, Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” poate oferi acum elevilor de la Clasa Roboți Industriali experiențe de învățare profesională de calitate! Atelierul nostru are de azi elemente de noutate tehnologică atât soft, cât și hard”,

precizează Cosmin Gheorghe, directorul instituției, care mulțumește Autoliv „pentru atenția pe care ne-o acordă, pentru sprijinul oferit și pentru interesul de a conecta școala la mediul economic real”.

Cel de-al doilea atelier este destinat elevilor de la profilul Textile, care au acum posibilitatea să facă practică pe mașini de cusut, în condiții care reproduc mediul de lucru dintr-o fabrică modernă.

„Suntem bucuroși și mândri de acest suport tehnologic și, mai ales, de promisiunea că Autoliv rămâne în continuare alături de noi”,

concluzionează Cosmin Gheorghe.

Compania colaborează şi cu alte şcoli din Lugoj, sprijinind învăţământul, prin dotări şi înfiinţarea de ateliere specializate.

Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranţă auto. Compania dezvoltă, fabrică şi livrează produse precum airbag-uri, centuri de siguranţă, volane şi sisteme de protecţie a pietonilor, pentru cei mai mari producători din industria auto. Autoliv are peste 65.000 de angajaţi în 27 de ţări, iar în România este prezentă din 1997, cu circa 10.000 de angajați, dintre care 3.400 în zona de vest a țării (Lugoj și Reșița), unde se fabrică toate tipurile de airbag-uri.

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.