Inventivitate românească fără limite: a furat 60.000 de euro cu aspiratorul

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un român a dat lovitura anului într-un supermarket din Germania, când a furat 60.000 de euro cu aspiratorul.

Fapta poate că rămânea nedescoperită dacă bărbatul nu-şi uita la locul jafului ochelarii de vedere. Constantin B., de 30 de ani, este acum judecat pentru furtul a 56.870 euro din seiful unui supermarket din Tauberbischofsheim. În timpul audierilor, a recunoscut că el a plănuit jaful care a fost comis cu aspiratorul luat de acasă.

Constantin a mai avut 3 complici, unul dintre ei fiind chiar un angajat al magazinului. Acesta i-a facilitat accesul în magazin, apoi s-a dat drept victimă şi a anunţat furtul la poliţie. Constantin a intrat în magazin mascat, după ora de închidere, împreună cu un al treilea complice, în timp ce cel de-al patrulea aştepta în maşină.

Cei doi l-au „ameninţat” pe angajatul din interior, care era, de fapt, complice şi l-au „obligat” să-i ducă în camera cu seiful. Ghinionul a fost că în magazin se mai afla o casieră, de care nimeni nu ştia, şi pe care cei doi tâlhari mascaţi au ameninţat-o cu un pistol de jucărie, apoi au legat-o de scaun.

După ce au tras cu aspiratorul banii din seif, hoţii au fugit, însă Constantin B. şi-a uitat ochelarii, iar anchetatorii l-au identificat în baza acestora. În faţa instanţei, Constantin, care a fost judecat singur, a spus că nevoia l-a determinat să recurgă la acest gest şi că, de fapt, el este un cetăţean onest.

Românul a mărturisit că a plănuit jaful pentru că avea datorii la traficanţii de droguri, voia să-şi repare maşina, să-şi ajute mama din România şi să-şi cumpere un bilet de avion către casă. Complicii românului – Markus R., Ibrahim Y. şi Daniel H. – vor fi judecaţi ulterior. Constantin a fost condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare pentru tâlhărie, însă decizia poate fi atacată cu recurs.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.