O mamă a trei fete, care a optat pentru sterilet, a rămas din nou însărcinată, cu alte două fete gemene

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După ce a născut trei fetiţe superbe şi sănătoase, o femeie a luat decizia, împreună cu soţul ei, de a opta pentru sterilet. După mai bine de cinci ani, familia a primit vestea cea mare: mama era din nou însărcinată, dar de această dată cu gemeni!

Laura O’Neill, 35 de ani, si soţul ei Scott, 37 de ani, luaseră decizia de a se opri la trei copii acum 5 ani. Mamă a trei fete, ea a decis să apeleze la sterilizare după ce a născut-o pe mezina familiei, în ciuda faptului că soţul dorea un fiu.În septembrie însă, un test de sarcină arăta că Laura avea să fie mămică din nou.

„Am fost şocată când am aflat. A durat ceva timp să ne obişnuim că ne mai venea un copil. După ce s-a născut fiica mea cea mai mică, am decis că nu mai vrem copii. Soţul meu spera să aibă un băiat, dar am decis să ne oprim la cele trei fete pe care le aveam. Eram fericiţi. Am întrebat spitalul dacă mă pot steriliza după sarcină. Au făcut asta când s-a născut cea mică”, a spus Laura despre momentul în care a aflat.

Nu ştia însă atunci că surpriza avea să fie dublă. Când medicul le-a dat vestea, aproape că nu le-a venit să creadă. Totul era neobişnuit date fiind circumstanţele sarcinii.

„Apoi am primit bomba, era vorba de gemeni, din nou două fete. Va trebui să ne mărim casa! Am plecat de la medic şi ne-am cufundat în gânduri pentru că nu era ceva obişnuit, mai ales după ce optasem pentru sterilet. Copiii sunt însă încântaţi, mai ales cele mici”, a adăugat ea.

Scott pe de altă parte s-a declarat mai mult decât încântat de ştirile primite, urma să devină tatăl a cinci fete şi nu îşi făcea griji decât în privinţa spaţiului.

Potrivit NHS, sterilizarea are efect în 99% dintre cazuri, dar există şi un „risc foarte mic” să nu funcţioneze. E o opţiune pentru femeile care nu îşi mai doresc o sarcină şi vor o metodă de contracepţie sigură.  Steri-lizarea este o opţiune pentru femeile care doresc contracepţie de durată, dar „nu funcţionează pentru toată lumea”, spune medicul Carol Cooper.

„Procedura constă în blocarea sau tăierea trompelor uterine astfel încât ovulul şi sperma să nu se poată întâlni. Dar, uneori, tuburile se pot reuni. Una din 200 de femei ar putea rămâne însărcinată la un moment dat, chiar dacă are sterilet. Acest lucru se întâmplă mai des la femeile mai tinere. Sunt şanse mai mari ca sterilizarea feminină să eşueze, spre deosebire de sterilizarea masculină.”

Poate fi o decizie reversibilă, dar rata de succes ajunge ulterior să fie mult mai mică. Potrivit unei cercetări recente,  doar 50-80% din femei redevin fertile, în funcţie de vârstă şi metoda de sterilizare folosită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.