Învățătura de minte [1249]

O fetiţă a intrat în camera ei şi a scos din ascunzătoarea din dulap un borcan. A turnat conţinutul borcanului pe podea şi a început să numere banii cu atenţie. A numărat mărunţişul de trei ori, până rezultatul a ieşit exact la fel. Nici o …şansă să greşească!

A pus cu atenţie monedele în borcan apoi a aşezat capacul, a ieşit pe uşa din spate şi a mers 6 străzi până la farmacia cu semnul roşu.

A aşteptat cu răbdare pentru ca farmacistul să fie atent la ea, dar acesta era prea ocupat în acel moment. Fetiţa şi-a mişcat picioarele pentru a face un zgomot. Nu s-a întâmplat nimic. A încercat să scoată un sunet pentru a atrage atenţia, însă nu s-a întâmplat nimic.

În final, a luat o monedă din borcanul ei şi a pus-o pe tejghea. Asta a funcţionat.

„- Ce anume doreşti?” a întrebat farmacistul pe un ton iritat.

„- Vorbesc cu fratele meu pe care nu l-am văzut de ani”- a spus farmacistul fără să aştepte un răspuns la întrebare.

„- De fapt doresc să vorbesc cu Dvs. despre fratele meu”- a răspuns fetiţa pe acelaşi ton ridicat.

„- Este foarte, foarte bolnav şi vreau să cumpăr un miracol.”

„- Poftim?” – a întrebat farmacistul.

„- Numele lui este Andrei şi ceva rău îi creşte în cap, iar tata spune că doar un miracol îl mai poate salva în acest moment. Aşadar, cât costă un miracol?”

„- Noi nu vindem miracole fetiţo! Îmi pare rău nu te pot ajuta” a spus farmacistul, înmuiat un pic.

„- Uite, am bani să vă plătesc. Dacă nu este de ajuns, adun restul. Doar spuneţi-mi cât costă.”

Fratele farmacistului era un om bine îmbrăcat. S-a întors către fetiţă şi a întrebat-o: „- De ce fel de miracol are nevoie fratele tău?”

„- Nu ştiu” – a spus fetiţa. „- Ştiu doar că mama spune că are nevoie de o operaţie. Însă tata nu poate să plătească, aşa că vreau să folosesc banii mei.”

„- Câţi bani ai?”- a întrebat bărbatul.

„- Un dolar şi 11 cenţi …” a răspuns încet. „- Sunt toţi banii pe care îi am, dar pot face rost de mai mulţi”.

„- Ce coincidenţă!” – a zâmbit bărbatul. „- Un miracol pentru frăţiori costă exact 1 dolar şi 11 cenţi!”

A luat banii într-o mână, iar cu cealaltă a apucat mânuţa ei şi a spus: „ – Arată-mi unde locuieşti. Vreau să-I văd pe frăţiorul tău şi să-i cunosc pe părinţii tăi. Hai să vedem dacă am acel miracol de care ai nevoie.”

Bărbatul bine îmbrăcat era un chirurg renumit, specializat în neuro-chirurgie. Operaţia a fost gratuită şi nu a durat mult până ce Andrei a ajuns din nou acasă şi se simţea bine. Mama şi tata vorbeau cu plăcere despre şirul de evenimente ce i-au adus aici.

„- Acea operaţie a fost un adevărat miracol”- a şoptit mama. „- Mă întreb cât o fi costat?”

Fetiţa a zâmbit. Ştia exact cât a costat miracolul…un dolar şi 11 cenţi… plus credinţa unui mic copil….

Oare cât costă un miracol pentru viaţa noastră? Avem noi cele necesare pentru a primi un miracol? Miracolul nostru este viaţa nouă pe care ne-a adus-o Cristos, iar economiile care ne permit să primim acest miracol sunt credinţa. Fetiţa a adus tot ce a avut pentru a obţine un miracol.

Noi de ce nu am duce tot ce avem şi suntem pentru a-i cere lui Cristos miracolul vieţii? Ea a oferit ce a avut şi, mai mult, s-a angajat să mai aducă. Așa să facem și noi. Mai întâi oferim ce avem, apoi să ne angajăm și să ne implicăm şi mai mult pentru a putea creşte în credinţă, iar Dumnezeu vine cu harul său şi umple lipsurile noastre, după cum ne spune evanghelia:

„Orice vale va fi umplută şi orice munte sau deal va fi nivelat; drumurile strâmbe vor fi îndreptate, iar cele cu gropi vor fi netezite şi orice făptură va vedea mântuirea lui Dumnezeu”.

 

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.