Învățătura de minte [1205]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un tată i-a spus fiului său: „Ai absolvit cu onoare școala; iată o mașină pe care am achiziționat-o cu mulți ani în urmă. Înainte să îți aparțină, du-o în parcarea de mașini din centru și spune-le că vrei să o vinzi și vezi cât îți oferă”.

Fiul s-a dus în parcarea respectivă, s-a întors acasă la tatăl său și a spus: „Mi-au oferit 1.000 $ pentru că e veche și uzată”. Tatăl i-a spus: „Acum, du-o la amanet”. Fiul s-a dus la amanet, s-a întors și a spus:

„La amanet mi-au oferit 100 $ pentru că e foarte veche și neîngrijită. Tatăl l-a rugat pe fiul său să meargă la un club de mașini și să le arate mașina. Fiul a dus mașina la club, s-a întors și i-a spus tatălui său:

„Unii oameni din club mi-au oferit chiar și 100.000$ pentru mașină, deoarece este o una emblematică și este căutată de mulți colecționari”.

Tatăl i-a spus fiului său:

„Am vrut să știi că în viață, doar la locul potrivit ești prețuit cum meriți. Dacă nu ești prețuit, înseamnă că ești în locul nepotrivit. Cei care îți cunosc valoarea, sunt cei care te prețuiesc. Niciodată să nu stai într-un loc unde nimeni nu îți vede valoarea”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.