Comemorarea victimelor Holocaustului, la Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

De ani buni, în orașul nostru, doar elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” comemorează victimele Holocaustului. Nu dorim să-i scoatem evidență pe hasdeeni, dar nu putem să nu ne întrebăm dacă ceilalți nu știu, nu vor să știe sau ne le pasă.

Așa că, și în acest an, în 27 ianuarie 2021, de Ziua Internațională de Comemorare a Holcaustului, în curtea Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj s-a desfășurat o scurtă ceremonie de comemorare a  victimelor Holocaustului.

În zilele dinaintea acestei activități, elevii implicați au căutat informații despre victimele acestui eveniment tragic din istoria omenirii, iar în cadrul ceremoniei, participanții au prezentat numele unei victime a Holocaustului și câteva informații despre viața acesteia.

La sfârșitul ceremonialului, numele victimelor au fost scrise pe câte un balon, care apoi a fost lansat spre cer, ca demers împotriva uitării.

Acțiunea a făcut parte din activitățile proiectului „Meet me halfway (meet me in Vienna)”, proiect în cadrul căruia elevii de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj colaborează cu elevii de la Vestal Senior High School, Vestal, New York, USA.

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.