Întâlnirea dintre generații, la Școala Generală Nr. 5

Share Button

Joi, 25 mai 2017, a avut loc la Școala Gimnazială Eftimie Murgu o întâlnire emoționantă cu mai multe generații de profesori pensionari și viitori pensionari.

Decanul de vârstă al celor care au predat la Școala Generală Nr. 5, domnul profesor Nicolae Streianu, a făcut un scurt istoric al acesteia, știut fiind că școala, inițial condusă de călugărițe și cunoscută sub numele de Notre-Dame, a fost preluată de comuniști și numerotată, devenind și mixtă, iar apoi, în urma retrocedării și a refuzului de a o cumpăra, a fost mutată în Cotu Mic, fiindu-i atribuit și  numele unei personalități marcante a istoriei noastre.

Îmbucurător este faptul că un număr mare de foști și actuali profesori au răspuns invitației, care, în mod cert, se va transforma în tradiție.

Au fost întâmpinați cu mult drag de conducerea școlii și de colegi cu un „Bine ați venit!” rostit  și în limba maghiară, a doua limbă de predare a școlii. Cei prezenți au păstrat un moment de reculegere în memoria celor care nu mai sunt, apoi au depănat amintiri.

Marcela BALINT

593

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.