Insula Cotu Mic va fi curățată și reamenajată

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primăria Lugoj vrea să preia Insula Cotu Mic de la societatea Meridian 22 și să o reabiliteze și amenajeze printr-un concurs internațional de soluții.

Până când va fi organizat acest concurs și se va găsi și o sursă de finanțare, edilii lugojeni au început o amplă acțiune de curățenie pe insula de pe râul Timiș, din zona cartierului Cotu Mic.

„Am fost la București și am discutat posibilitatea ca Apele Române să intervină și să repare digul de apărare al insulei. Din păcate, răspunsul nu a fost unul încurajator, în sensul că Apele Române nu pot interveni, pentru că insula nu este proprietatea dânșilor. Atunci, va trebui să facem noi aceste intervenții, care sunt extrem de costisitoare.

Primul pas pe care îl vom face va fi un concurs internațional de soluții cu privire la destinația pe care o putem da insulei. Vom selecta o societate specializată, o universitate sau un ONG, încă nu știm, ne vom consulta cu Ordinul Arhitecților din România, care să gestioneze desfășurarea acestui concurs internațional de soluții, urmând ca apoi să accesăm fonduri europene pentru amenajarea ei. Există linii de finanțare disponibile pentru astfel de activități.

Intenționăm ca în acest proiect să includem și refacerea ștrandului de pe insulă, în condițiile în care aici e o zonă inundabilă. Am trecut și la procedurile de actualizare a datelor cadastrale. Am început să facem măsurări cu privire la suprafața insulei și la limitele ei.

În paralel, am demarat și procedura de curățare, efectiv pentru înlăturarea urmărilor inundațiilor de anul trecut, pentru că nu s-a făcut nicio curățenie pe insulă. Colegii de la Sere și Spații Verzi lucrează deja de două zile acolo. Trebuie să redăm un aspect normal, plăcut, chiar dacă nu va fi decât un simplu loc de promenadă, până îi vom schimba total înfățișarea și îi vom da o utilitate cât mai largă”,

a anunțat primarul Claudiu Buciu.

(D. G.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.