ÎnCORONArea națiunii române!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Starea de urgență pe care președintele  Klaus Iohannis a decretat-o m-a responsabilizat, așa că luni dimineața m-am trezit cu mare băgare de seamă ca nu cumva să încalc consemnul. Am deschis cu grijă un ochi, apoi pe al doilea, pentru că, trebuie să recunosc, eram foarte curios să văd cum arată țara în stare de urgență.

Și țara arăta la fel ca și în cealaltă stare, adică în stare de orice, numai de ce trebuie nu. Poporul a înțeles că este vorba despre o stare de asediu, așa că au luat cu asalt magazinele alimentare, iar autoritățile, deși aveau la îndemână puteri sporite să oprească isteria, s-au mulțumit să ne dea doar recomandări.

Deci arma secretă în acest război cu un inamic invizibil este apa și săpunul. Mă spăl de nenumărate ori pe zi. Am mâinile mai fine ca un ginecolog. Mă gândesc că dacă ne mai lovesc vreo două pandemii o să învățăm să ne spălăm mai des și pe picioare și în alte părți ascunse ale trupului. Nu mai dau mâna cu nimeni și păstrez distanța de un metru și jumătate față de orice persoană.

Aici am o nelămurire și cred că autoritățile ar trebui să explice poporului cum se poate face sex de la o astfel de distanță. Întreb și eu așa… că n-am soluții. Evit aglomerațiile și stau în casă cu motanul meu. Nu vorbesc cu nimeni, decât cu el și cred că în curând o să și miaun. Bănuiesc că sunt ultimul neghiob de pe plai care respectă indicațiile.

În stradă viața merge înainte sub soarele acestei primăveri virusate. Oamenii cred doar ceea ce doresc ei să se întâmple și se comportă ca atare. Subestimăm pericolul așa cum a făcut timp de o săptămână Italia. În lipsa unor măsuri severe de izolare pe tot continentul, o ţară cu o abordare mai rela-xată se poate confrunta în viitor cu consecințe deosebit de grave.

Nu virusul mă sperie, ci lipsa de fermitate a autorităților în aplicarea măsurilor de prevenție, precum și indisciplina acestui popor. Dacă guvernanții spun că situația e gravă, eu o iau de bună. Nu comentez, dar bâlbâiala lor îmi dă de gândit. Cum să aplicăm măsuri de prevenție GRA-DU-AL? Coada la câine se taie o singură dată. Când vor scoate tancurile în stradă tot GRA-DU-AL o vor face?

Națiunea, cu siguranță că va trece cu bine și prin această încercare, dar nimic nu va fi la fel ca  înaintea pandemiei. Asistăm acum  la un fel de 11 septembrie american când s-au prăbușit turnurile. Probabil va urma o criză care va devasta omenirea și va instaura o nouă ordine economică.

Iar națiunea noastră înCORONAtă se va dezumaniza sub povara grijilor și nimeni nu se va mai gândi la fratele său, OMUL.

 

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.