Începe „Lugoj Clasic”. Ce surprize pregătesc organizatorii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

„Lugoj Clasic”, festivalul internațional al cărui director artistic este mezzosoprana Aura Twarowska, revine la Lugoj în perioada 1-14 septembrie 2019, în mai multe spații care se vor lăsa cucerite de cultura de calitate: Casa Bredicenilor, Muzeul de Etnografie și Istorie, Biserica Reformată, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, Catedrala Greco Catolică, Casa Armatei.

Printre cei care vor face orașul să vibreze se numără renumiți artiști timișoreni: Adriana Lucaciu, Monika Szlahotka, Alex Reisz, Ilie Stepan, Horea Crișovan, Felician Roșca, Marius Goșa, scriitorii Marcel Tolcea și Mircea Mihăieș, actorii Adrian Jivan, Mălina Manovici și Bogdan Spiridon, precum și îndrăgite ansambluri: MultiCelli, Banater Musikanten.

Pornind de la ideea că festivalul trebuie să ajungă la un public cât mai numeros și divers, programul celei de-a patra ediții „Lugoj Clasic” propune spectacole din toate ariile culturale – muzică, teatru, arte vizuale, modă. Totul, cu speranța de a-i determina pe cât mai mulți lugojeni să se apropie de cultura clasică, de calitate. În acest an, organizatorii au introdus și o noutate, Balul Lugoj Clasic, cu care întreg evenimentul se va încheia. Evenimentul este organizat cu participarea mezzosopranei Aura Twarowska, a basului Marius Goșa, a instrumentiștilor Gianluca Vanzelli (flaut) și Ionuț Dorobanțu (chitară), a Corului „Ion Vidu”,  precum și a artistei vizuale Silvia Bloch.

„În 2016 am inițiat împreună cu prietenii din Lugoj  un festival clasic care în următorii doi ani a devenit tradiție. Acum, cea de-a patra editie este pregatită și gata să înceapă. Vă invit să construim împreună două săptămâni de cultură, artă și prietenie,  între 1 și 14 septembrie, când Lugojul va fi…Clasic! ”, a declarat Aura Twarowska, directoar artistic la festivalului.

Festivalul „Lugoj Clasic” este organizat de Asociația Culturală Kratima, cu sprijinul finaciar al Primăriei Lugoj, al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj și al Consiliului Județean Timiș. Intrarea la evenimente este liberă. Parteneri: Biblioteca Municipală Lugoj, Casa Bredicenilor, Sinagoga Neologă, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, Catedrala Greco-Catolică, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică, Cercul Militar Lugoj, Atelier Larissa Shoes.

Parteneri media: Actualitatea, JoyFM, LugojInfo, Lugojeanul, Redeșteptarea, Ziua de Vest, Ten TV, lugojcityevents.com.

Iată calendarul „Lugoj Clasic”:

1 septembrie, ora 18:00, Casa Bredicenilor

ÎNTOARCERE ÎN PREZENT, expoziție Adriana Lucaciu & Simion Lucaciu

Invitați: scriitorul Marcel Tolcea și pianistul Alex Reisz

 2 septembrie, ora 18:00, Sinagoga Neologă

Recital de orgă Felician Roșca

3 septembrie, ora 18:00, Casa Bredicenilor

Lansare de carte: „ Șapte zile, plus una. Mircea Mihăieș în dialog cu Ilie Stepan”

Recital Ilie Stepan și Horea S. Crișovan

4 septembrie, ora 11:00, Casa Bredicenilor

OPERA PENTRU COPII, spectacol muzical pentru copiii din centrele lugojene de plasament, oferit de Asociația „Fascinația Sunetului”

6 septembrie, ora 19:00, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu

Paradă de modă AMOS MIDAS și recital de chitară Adrian Sidoreanu

8 septembrie, ora 11:30, Catedrala Greco-Catolică

Recital MULTICELLO, realizat cu participarea violonceliștilor Alexandra Guțu, Andreea Petrila, Darius și Dumitrița Tereu, cu ocazia Jubileului – 25 de ani de episcopat PS Alexandru Mesian

10 septembrie, ora 11:00, Atelier Larissa Shoes, (str. Privighetorii), Lugoj

Oamenii Cetății. Gabriela Tomoni – creator lugojean de pantofi de damă

Vizitarea atelierului Larissa Shoes

12 septembrie, ora 18:00, Muzeul de Etnografie și Istorie Lugoj

Recital Banater Musikanten (Forumul German)

Eveniment organizat în cadrul expoziției de costume șvăbești „Spiritualitatea tradițională germană din Banat”

13 septembrie, ora 18:00, Casa Bredicenilor

STRADA NR.4, spectacol de teatru realizat cu participarea actorilor Mălina Manovici, Adrian Jivan și Bogdan Spiridon, pe un text și în regia lui Adrian Jivan

14 septembrie, ora 18:00, Casa Armatei

Balul „Lugoj Clasic”

Eveniment organizat cu participarea Corului „Ion Vidu” din Lugoj, a basului Marius Goșa și a instrumentiștilor Gianluca Vanzelli (flaut) și Ionuț Dorobanțu (chitară), precum și a artistei vizuale Silvia Bloch.

Alina DAMIAN

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.