Încep lucrările la creșa de pe strada Gheorghe Doja

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Construcția creșei de pe strada Gheorghe Doja s-ar putea să înceapă în această vară. Reprezentanții Constructim, firma din Timișoara, care a câștigat licitația, au verificat amplasamentul viitorului edificiu, unde Primăria Lugoj a executat până în acest moment lucrările de pregătire a terenului și de demolare a construcțiilor anexe. Creșa va avea 110 locuri și facilități moderne de iluminat și încălzire, finanțarea de circa 4 milioane de euro fiind asigurată din fonduri europene.

O suprafață de 20 % din terenul alocat este destinată spațiului verde, iar pentru locurile de joacă sunt rezervați 10 m.p. pentru un  copil. „Constructorul desemnat a efectuat o vizită de recunoaștere pe teren pentru planificarea demarării proiectului. Prin crearea de la zero a acestui spațiu, se va acoperi necesarul de locuri de creșă pentru copiii din Lugoj. În plus, s-a obținut o altă finanțare pentru două grupe de creșă de la Grădinița PP7 din Cartierul J.C. Drăgan.

A fost lansată licitația pentru execuție, documentația tehnico-economică și proiectul tehnic. Lucrările ar trebui să înceapă în această vară”, au transmis reprezentanții Primăriei Lugoj. Administrația locală va trebui să asigure din fonduri proprii utilitățile în perimetrul construcției. Recepția clădirii ar trebui să aibă loc la cel mult 12 luni după începerea lucrărilor.

Denisa GREGA

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.