Buciu nu vrea să respecte legea, dar le cere altora să o respecte!

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Nicolae SILADE

Miercuri, 20 iunie, judecătorii și-au anunțat decizia în procesul prin care avocații fostului primar Claudiu Buciu au încercat să repună pe rol procesul privind contestarea demiterii edilului din Lugoj. Avocații lui Buciu au cerut instanței, încă din luna martie, repunerea pe rol a cauzei.

Judecătorii însă au anunțat că resping cererea de revizuire formulată de Claudiu Alexandru Buciu împotriva Sentinţei Civile pronunţate de Tribunalul Timiş, în contradictoriu cu Prefectul Judeţului Timiş:

„20.06.2023/ Complet: C2NCA/ Tip solutie: Respinge revizuirea/ Soluția pe scurt: Respinge cererea de revizuire formulată de revizuentul Claudiu Alexandru Buciu împotriva Sentinţei Civile nr. 803/PI/05.10.2022 pronunţate de Tribunalul Timiş în dosarul nr. 3201/30/2022 şi a Încheierilor de şedinţă din 14.09.2022, respectiv 19.09.2022 pronunţate în acelaşi dosar, în contradictoriu cu intimatul Prefectul Judeţului Timiş. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 20.06.2023. / Document: Hotărâre 589/2023 20.06.2023”

Sentința Tribunalului Timiș este definitivă.

Prin urmare, Claudiu Alexandru Buciu nu mai este primar al municipiului Lugoj.

Cu toate acestea, se autointitulează „primar ales”, deși este doar consilier al primarului interimar, umblă prin primărie ca un „primar ales” și stă în biroul primarului ca un „primar ales” ce se consideră.

Adică nu respectă hotărârea unei instanțe judecătorești. Cu alte cuvinte, Buciu nu vrea să respecte legea, dar le cere altora să o respecte! Cum?

Postând pe Facebook jigniri și amenințări la adresa unei persoane care, „la câtă avere deține, spații comerciale în centrul orașului și alte valori”, îi creează probabil insomnii. Este vorba, ați ghicit, despre liderul romilor din Lugoj, Boț Ioan, și spațiul ocupat de Uniunea Creștin Democrată a Rromilor din Banat – Filiala Lugoj.

Nu suntem noi în măsură să ne pronunțăm asupra litigiului în cauză, dar să-l faci pe cineva „mincinos” când tu însuți i-ai mințit pe lugojeni cu „respectul” ăla care nu s-a văzut și nu se vede, asta chiar dovedește „lipsă de caracter”.

În „caracterizarea” pe care i-o face lui Ioan Boț, Buciu zice: așa cum fără lipsă de caracter o face “bulibașa”. Fără să-și dea seama, Buciu spune un adevăr și anume că bulibașa e om de caracter, din moment ce fără lipsă de caracter dovedește tocmai contrariul lipsei de caracter.

În ceea ce privește spațiile comerciale pe care Ioan Boț le deține în centrul orașului (vezi foto), iarăși nu ne pronunțăm, dar din câte știm este cu plățile la zi, atât la taxe și impozite, cât și la ANAF, iar lugojenii care au trecut pragul imobilului de pe strada Bucegi  și-ar dori, suntem siguri, ca întreg orașul să arate așa cum arată curtea interioară a respectivului imobil.

Indiferent câte „stabor-uri” ilegale veți mai ține în acest spațiu și indiferent de câte ori și la ce mă veți „condamna”, acest spațiu va reveni copiilor lugojeni”, spune spre final Buciu.

Vă reamintesc, este vorba de un spațiu de doar câțiva metri pătrați, care în opinia lui Buciu, pentru care „copiii [sunt] în primul rând!”, e mai important decât parcurile orașului, aflate într-o stare deplorabilă și într-o continuă degradare.

Că bine zice el: „spațiile în care copiii acestei comunități trebuie să fie educați sunt sacre!”. Adică, biserici!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.